Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşına zam geldi mi?

Evde bakım maaşı, her ay bakıma muhtaç engelli, yaşlı bireylere veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödeme için "Evde bakım maaşı ne kadar oldu, zam geldi mi?" merak ediliyor.

Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşına zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay yaşlı, hasta, engelli ve bakıma muhtaç olan bireylere ödenen evde bakım maaşı veriliyor. Memur maaşlarına yapılacak zam ile evde bakım maaşına da zam gelmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı zam oranı henüz belli olmadı. Altı aylık enflasyon farkı 19,77 oldu. Memur maaşına ise yüzde 17,55 zam yapılacağı açıklandı.

2022 yılında 3 bin 336 TL olan evde bakım maaşı 2023 yılında 4.170 TL olmuştu.

Evde Bakım Maaşı Sorgulamak İçin Tıklayınız

Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşına zam geldi mi? - Resim : 1
Evde bakım maaşı sorgulama E-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15-31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu ay Evde bakım maaşı ödemelerinin zamlı olarak hesaplara yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

 

Ustadan, çırağa doğum günü sürprizi Analı kızlı çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye aittir? Yaban domuzu plaja indi Seyyanen zam ne demek?