Ev hanımına emeklilik şartları neler? Ev hanımı emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Ev hanımlarına emeklilik konusu, seçim sırasında AK Parti tarafından dile getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ev hanımlarına emekliliğe dair şartlar merak ediliyor. Peki, ev hanımına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Ev hanımına emeklilik şartları neler? Ev hanımı emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Ev hanımlarına emeklilik desteği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim sırasında gündeme getirildi. Seçim sonrasında ev hanımına emeklilik şartları neler, ev hanımı emeklilik başvurusu nasıl yapılır merak ediliyor ve araştırılmaya devam ediliyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

İlk adımda, sosyal güvencesi olmayan ev kadınları isteğe bağlı sigorta sistemiyle sosyal güvenceye kavuşturulacak. Bu isteğe bağlı sigorta sistemi için devlet, primlerin üçte birini karşılayacak. İkinci adımda, erken emeklilik adımları devreye alınacak. Kadınların emeklilik yaşı, sahip oldukları çocuk sayısına göre esnetilecek.

Üçüncü adımda, çalışan ve ev hanımı anneler için yıpranma düzenlemesi yapılacak. Sosyal güvencesi olmayan annelere öncelik verilecek, ancak daha önce çalışmış anneler de bu uygulamadan faydalanabilecek. Son adımda ise doğum borçlanmasıyla ilgili düzenleme yapılacak. Kadınlar, sigortalılık sürecinden önce dünyaya gelen çocukları için doğum borçlanması yaparak prim kazanabilecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

  • Ev hanımlarının emekli olmasını sağlayan emeklilik düzenlemesi kapsamında ilk olarak 18 yaşını doldurmuş ve hiç sosyal güvencesi olmayan kadınlar öncelikli olarak çalışmadan emekli olabilecekler.
  • Düzenlemede ev hanımlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
  • Düzenlemeden daha önce çalışmış kadınlarda yararlanacak.
  • Kadınların doğum borçlanması yaparak prim kazanabilmesi içinde de çalışma başlatılacak.
Bodrum'da yaban domuzunun deniz keyfi Meteoroloji il il uyardı: Sağanak geliyor Bakanlıktan deprem bölgesindeki kukla oyununa inceleme Kilosu 3 bin euro! Siyah elması radar köpekleri ile arıyorlar