Eren Özmen - Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Eren Özmen ve Fatih Özmen isimleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni projesi ile gündem oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eren Özmen ve Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation isimli teknoloji şirketinin sahibi. Peki, Eren Özmen ve Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Eren Özmen - Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni projesinde Eren Özmen ve Fatih Özmen isimlerine yer verdi. Bu açıklama sonrasında gözler bu çifte çevrildi ve Eren Özmen kimdir, Fatih Özmen kimdir, meslekleri nedir, ne iş yapıyorlar araştırılmaya başlandı. İşte Eren Özmen ve Fatih Özmen'in hayat hikayesi...

EREN ÖZMEN KİMDİR?

Eylül 1958 doğumlu Eren Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) başkanı olarak görev almaktadır. Eşi Fatih Özmen ise aynı şirketin CEO'sudur. Eren Özmen'in liderliğini yaptığı Sierra Nevada Corporation Amerika'nın en iyi şirketlerinden biri olarak geçmektedir. 1980'lerin başında, Eren Özmen ABD'de yüksek öğrenim sürdürmek için Türkiye'den ABD'ye geldi. O sınırlı İngilizce becerisi ve yetersiz para ile ABD'ye geldi.

Eren Özmen - Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Özmen, 1985 yılında Nevada, Reno Üniversitesi'nden (UNR) İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans derecesini aldı ve kısa bir süre sonra, 1988 yılında Sierra Nevada Corporation'a katıldı. Eren Özmen ve kocası Fatih Özmen 1994 yılında Sierra Nevada Corporation şirketini satın aldı. Özmenler zaman içerisinde şirketi büyütmeye başladılar ve Nevada Corporation içerisine 19 şirketi daha katmayı başardılar. Ayrıca, Sierra Nevada Corporation 18 ABD eyaletinde ve İngiltere, Almanya ve Türkiye'de 33 tesiste 6 iş alanına dahil olarak karşımıza çıkıyor.

Uzay Sistemleri, Haberleşme, Seyrüsefer, Gözetim/Hava Trafik Yönetimi, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif, Entegre Görev Sistemleri, Bilgi ve Sensör Çözümleri, ve Elektronik Harp/Menzil alanında çalışmalar yapılmaktadır.

Eren Özmen - Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

FATİH ÖZMEN KİMDİR?

Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) İcra kurulu başkanı ve sahibidir. Sierra Nevada Corporation'ın yegâne sahibi olarak Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen, Amerika'nın En Hızlı Büyüyen Özel Şirketlerinden birini işletmektedir. Şirket Sparks, Nevada merkezlidir. 2008 yılında, Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. ve SpaceDev, Inc. şirketlerini satın alarak yeni br kulvarda varlığını hissettirmeye başladı. Satın almalar SNC'yi uzay ve havacılıkla ilgili endüstrilerin de içerisine sokmuş oldu. Şirketin son projesi ticari bir uzay taşımacılığı aracı olan Kasım 2016 duyurulan, Dream Chaser uzay aracı oldu.

Eren Özmen - Fatih Özmen kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

NASA, Bütünleşik Ticari Tayfa Yeteneği (CCiCap - Commercial Crew Integrated Capability) girişimi çerçevesinde uzay aracını geliştirmesi için Sierra Nevada Corporation'a yaklaşık 385 milyon hibe etti."

kimdir
Hafta sonu hava nasıl olacak? 1 Mayıs'ta okullar tatil mi? MSB 30 bin 62 personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri Kimlik bilgileri çalındı 30 bin TL dolandırıldı