Hayatını kaybeden Engin Ardıç hakkındaki bilgiler
Engin Ardıç hayatını kaybetti. Sabah gazetesi yazarı olan Engin Ardıç, altı aydır hastalığı ile mücadele ediyordu. Hayatını kaybeden Engin Ardıç'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Engin Ardıç kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? İşte Engin Ardıç hakkındaki bilgiler...
Uzun zamandır tedavi gören Engin Ardıç yaşamını yitirdi. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ardıç'ın altı aydır amansız bir hastalıkla mücadele ettiği açıklandı. Peki, Engin Ardıç kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Engin Ardıç'ın hayat hikayesi, hakkında bilinmeyenler...
ENGİN ARDIÇ KİMDİR?
Engin Ardıç, 1 Şubat 1952'de Trabzon'da doğdu. Engin Ardıç, memur olan anne ve babasının görevli bulundukları Trabzon'da doğdu. Annesinin adı Vesile ve babasının adı Mustafa Şevki Ardıç’tır. Büyükbabası Saip Efendi, Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında kurulmuş sosyalist bir parti olan Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası üyelerindendi. Dedesi Cemil Efendi ise aynı yıllarda Kasımpaşa'da Anadolu'ya silah ve cephane kaçırılması işlerini yürütmüştür. 1970 yılında Galatasaray Lisesi'ni 1976 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü bitirdi.
Gazetecilik mesleğine 1970 yılında, "Tiyatro '70" dergisinde başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Nokta dergisi'nde yayın danışmanlığı yaptı. Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazıları yayınlandı. Bugünkü adı Star TV olan Inter Star televizyonunda ana haber bülteni sonrasında günün yorumunu yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yazılar yazmıştır. Engin Ardıç 24 Şubat 2008'den beri Sabah gazetesinde köşe yazarıdır.
Engin Ardıç, gazete yazarlığının ilk günlerinden beri kişileri, siyasal (ve diğer) gelişmeleri, farklı bir tarz ile ve de bu görüşe dayalı olarak ele almakta ve bunu bazen sıradan, bazen de agresif bir üslup ile değerlendirmektedir. (TV programlarının içeriği de büyük ölçüde aynı çizgide yürümüştü). Zaman zaman nefret suçuna malzeme verme gibi suçlamaların da muhatabı olmuştur.
Kitapları
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... (1988)
Kadın Suretleri (1989)
İslâm Teksas'ta (1989)
Şengül Hamamı (1989)
Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi! (1990)
Daktilo Konçertoları (1990)
Turkobarok (1991)
Teğel Teğel Hüzün (1991)
Burjuvazi Şeyediyor Haa... (1999)