Emeklilere Büyük Müjde: Türkiye Yüzyılı Projesi İle İndirimler Başlıyor

Türkiye genelinde emeklilere yönelik yeni indirim ve avantajlar düzenlendi. SGK, PTT ve TROY'un ortak projesiyle emeklilere fırsatlar sunulacak.

Emeklilere Büyük Müjde: Türkiye Yüzyılı Projesi İle İndirimler Başlıyor

Emeklilere Yönelik Sevindirici Anlaşma

Türkiye genelinde emekli bireyleri sevindirecek önemli bir iş birliği gerçekleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), PTT ve TROY'un bir araya gelmesiyle hayata geçirilen "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi" kapsamında, emeklilere birçok avantaj ve indirim fırsatı sunulacak.

Devletin Üç Büyük Kurumundan Ortak Proje

SGK, PTTBank ve TROY arasında imzalanan bu anlaşma, emeklilerin giyim, gıda, ev eşyaları ve ulaşım gibi çeşitli alanlarda özel indirim fırsatları elde etmelerini sağlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emeklilerin hayat standartlarını yükseltmek için birçok projeye imza attıklarını ifade etti.

Aydın, "2024 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Emekliler Yılı' olarak ilan edilmesiyle birlikte, kamu ve özel sektör iş birliğiyle emekliler için çeşitli yaratıcı çözümler geliştirdik" şeklinde konuştu.

Ulaşımda ve Kargoda Ayrıcalıklar

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, şehirlerarası yolcu taşımacılığında emeklilere %20 indirim, demiryolu taşımacılığında ise %10 indirim sunulacağını duyurdu. Ayrıca, PTTcell, emeklilere özel uygun fiyatlı konuşma ve internet hizmetlerinden oluşan "Emekli Paketi"ni hayata geçirdi.

Emeklilere Büyük Müjde: Türkiye Yüzyılı Projesi İle İndirimler Başlıyor - Resim : 1

Özel İndirimler PTT Tesislerinde

PTT misafirhanelerinde 2024 yılı boyunca emeklilere %15, lokal ve sosyal tesislerinde ise %20 indirim uygulanacağını belirten Sayan, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bu önlemleri sürdüreceğiz" dedi.

SGK Başkanı Raci Kaya, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirme çabalarının devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, BKM Genel Müdürü Ozan Deniz, PTT ve TROY'un katkılarıyla emeklilere sunulan indirim ve kampanyaların artacağını ifade etti. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ise, "Bu iş birliği çerçevesinde emekli vatandaşlarımıza hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler sunmaya devam edeceğiz" diye ekledi."

İsmail Haniye kimdir, kaç yaşındaydı? Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran'da öldürüldü! Malatya'da deprem mi oldu, ne zaman, kaç büyüklüğünde? Genco Erkal kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? MasterChef 16. yarışmacısı kim oldu, kim kazandı?