Emekli Digital Kimlik Kartı nasıl oluşturulur? Emekli Digital Kimlik Kartı ne işe yarıyor? (Videolu anlatım)

Emekli Digital Kimlik Kartı, emekli vatandaşlara birçok etkinlik ve fırsatlardan yararlanma imkanı sağlıyor. Emekli Digital Kimlik Kartı, emekli vatandaşlara özel olarak açılan emekliler.gov.tr adresinden alınıyor. Peki, Emekli Digital Kimlik Kartı nasıl oluşturulur?

2024 yılı "Emekliler Yılı" olarak kabul edilmişti. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için oluşturulan "emekliler.gov.tr" internet sitesi erişime açıldı.

Emeklilere özel yapılan indirimler ve fırsatlardan yararlanabilmesi için Emekli Digital Kimlik Kartı da bu site üzerinden e-devlet girişi ile alınıyor. İşte adım adım Emekli Digital Kimlik Kartı oluşturma...

EMEKLİ DİGİTAL KİMLİK KARTI NASIL OLUŞTURULUR?

- İlk olarak emekliler.gov.tr adresine girin,

- Sağ üstte yer alan e-Devlet logosuna tıklayarak sisteme giriş yapın.

- E-devlete girişte kullandığınız TC kimlik numarası ve şifreyi girin.

- Ekranda dijital kimlik kartının arka ve ön yüzü gözükecek.

Buna göre, emekliler, oluşturulduktan sonra PDF çıktısı alınacak dijital kimlik kartı üzerindeki QR kodla kendilerine özel indirimlerden faydalanabilecek.

Berberler ve kuaförlerle ilgili kapatma kararı gelin ve damadı zora soktu Eski başkan hastaneye kaldırıldı Akdeniz'de korkutan deprem: Kaç büyüklüğünde, ne zaman oldu? Bugün hava nasıl olacak 8 Temmuz 2024? Kuvvetli yağış uyarısı verilen iller hangileri?