Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme takvimini açıkladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından aylık alanlar, bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesi alacak. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. 28 Haziran'da başlayacak bayram öncesinde emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikramiyelerin bayram öncesinde yatacağını söylemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da merakla beklenen 4A, 4B, 4C emekli ikramiyesi ödeme takvimini açıkladı. Peki, bayram ikramiyesi ne kadar? 2023 bayram ikramiyesi ayın kaçında yatacak?

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Geçtiğimiz sene 1100 lira olarak yatırılan emekli ikramiyesi bu yıl 2000 lira olarak yatırılmaya başlandı. Kurban Bayramı ikramiyesi de 2 bin lira olarak yatırılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, emekli aylıkları ve bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihler belli oldu.

Buna göre, SSK kapsamında gelir/aylık alanlardan ödeme günü 17, 18 olanlara 17 Haziran'da, ödeme günü 19, 20 olanlara 18 Haziran'da, ödeme günü 21, 22 olanlara 19 Haziran'da, 23, 24 olanlara 20 Haziran'da ve 25, 26 olanlara 21 Haziran'da ödeme yapılacak.

Bağ-Kur kapsamında gelir/aylık alanlara 22 Haziran'da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 23 Haziran'da aylık ve ikramiyeleri ödenecek.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi: Boğa kaçtı Tatile geldiği Bodrum’da Müslüman oldu Aldıkları ekmeğin içerisinden çıkan şey pes dedirtti! İstanbul’da yaz tatili yoğunluğu