Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı?

Elbistan il olacak ilçeler arasında geçiyor mu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından sonra il sayısı yüze çıkacağı iddia edildi. İl olabilmek için platform kuran Elbistanlılar, ilçelerinin il olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı?

Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı?

1970'li yıllardan beri il olma hayali ile yaşayan Elbistan halkı, bu hayalini gerçekleştirmek amacıyla çeşitli defalar birlik olarak bazı çalışmalarda bulundu. Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrasında Elbistan il olacak mı sorgulaması arttı. Peki, il sayısı yüze mi çıkacak, hangi ilçeler il olacak?

ELBİSTAN İL OLACAK MI?

Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

BİR OLALIM İL OLALIM PLATFORMU KURDULAR!

Mart 2014'te Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması ile birlikte Elbistan Belediyesi faal duruma geçmiştir. Ancak belediye hizmetlerinin 200 kilometre uzaklıktaki Büyükşehir Belediyesinden gelmesi, hizmetlerin yeterli olamamasına sebep olmuştur. 24 Ekim 2014 tarihinde Elbistanlılar tekrar il olma çabalarına hız vererek STK ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte "Bir Olalım İl Olalım" Platformunu kurmuşlardır.

ELBİSTAN NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. İlçe konumu itibarıyla Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000'dir. TÜİK 2020 yılı ADNKS nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu belde ve köyleriyle birlikte 142 778'dir. Şehir merkezinden doğan ve Akdeniz'e dökülen Ceyhan Nehri ile ünlüdür.

Polatlı il olacak mı? Polatlı nerede, hangi ile bağlı? Ahlat il olacak mı? Ahlat nerede, hangi ile bağlı? Gebze il olacak mı? Gebze nerede, hangi ile bağlı? Mersin'de korkutan fabrika yangını söndürüldü: 6 kişi yaralandı