El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı

El Nino sıcaklar dünyayı ısıttı. Küresel ortalama sıcaklığın 17,18 derece ölçüldüğü 4 Temmuz, en sıcak gün olarak kayda geçerken, 3 Temmuz'daki sıcaklık rekoru da 24 saat içinde tekrar kırıldı. Bilim insanları, sıcaklık rekorlarının bilhassa önümüzdeki 6 hafta boyunca tekrar görülebileceği noktasında uyarıyor.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı

24 saatte 2 kez sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar hükümetleri uyarırken 2023 ve 2024'ün oldukça kritik olduğunun altını çizdi.

ABD meteoroloji servisi NCEP'in aktardığı verilere göre, küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece ölçüldüğü 3 Temmuz, en sıcak gün olarak kaydedilmişti.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 1

24 SAATTE REKOR TAZELENDİ

Dünyadaki sıcaklık rekoru 24 saat içinde tazelendi ve 4 Temmuz'da küresel ortalama sıcaklık 17,18 dereceye ulaştı.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 2
Dünyanın ortalama en sıcak gününün 3 Temmuz Pazartesi olduğu açıklandı

GELECEK 6 HAFTAYA DİKKAT!

Hava sıcaklıkları insan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliği etkilerinin yoğunlaşmasıyla artarken, bilim insanları, sıcaklık rekorlarının özellikle gelecek 6 hafta boyunca yeniden görülebileceği uyarısında bulunuyor.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 3

Dünya Meteoroloji Örgütü de dün El Nino koşullarının başladığını ve sıcaklık artışlarının hızlanabileceğini belirtmişti.

Küresel ortalama sıcaklık, daha önce Ağustos 2016'da 16,9 derece ölçülmüştü.

HÜKÜMETLER TEDBİR ALMALI

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Petteri Taalas, "El Niño'nun başlangıcı, sıcaklık rekorları kırma ve dünyanın birçok yerinde ve okyanusta daha fazla aşırı ısıyı tetikleme olasılığını büyük ölçüde artıracak" dedi.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 4

El Nino'nun tüm ekosistem ve ekonomi üzerindeki etkilerinin altını çizen Taalas, "Tüm bu etkileri sınırlamak ve hazırlıkları harekete geçirmeleri için dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere bir işarettir." dedi.

İNSAN KAYNAKLI BİR ISINMA

Dünya Meteoroloji Örgütü'ne göre fosil yakıtların yanmasından kaynaklanan insan kaynaklı bir ısınma olarak ifade edilen El Nino'nun 2016 yılında rekor sıcaklıklar ürettiğini açıkladı.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 5

Öte yandan Örgüt, El Nino'nun 2023 ve 2024 yıllarındaki sıcaklıkların 2016 yılındaki sıcaklık rekorlarını alt üst edebileceğini ifade etti.

El Nino dünyayı sardı! Hava sıcaklıkları 24 saatte ikinci rekorunu kırdı! Uzmanlar uyardı: Hükümetler önlem almalı - Resim : 6

Kaynak: AA

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? 20 yaşındaki kadın 16. kattan atladı! Umre turlarına kayıtlar ne zaman başlıyor?