Domuz bağı nedir, nasıl yapılır? Domuz bağı yöntemi nedir?

Domuz bağı denilince akla Hizbullah terör örgütü geliyor. 1990'lı yıllarda Hizbullah tarafından uygulanan bu yöntem, Esenler'de işlenen cinayet sonrasında yine araştırılmaya başlandı. Peki, domuz bağı nedir, nasıl, neden yapılır?

Domuz bağı nedir, nasıl yapılır? Domuz bağı yöntemi nedir?

Domuz bağı bir tür işkencedir. Doksanlı yıllarda Hizbullah terör örgütü ile bağdaşlatırılan domuz bağı, bu yöntemle işlenen Esenler'deki cinayet haberi ile merak edilmeye başlandı. Bu haber sonrasında domuz bağı nedir, neden, nasıl yapılır araştırılıyor. İşte domuz bağı yöntemine dair bilgiler...

DOMUZ BAĞI NEDİR?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre domuz bağının tanımı; bükülmüş dizler arasına başın sokulması, el ve ayakların boyunla birlikte bağlanıp kımıldanamayacak duruma getirilmesi yoluyla yapılan işkence biçimidir.

Domuz bağı nedir, nasıl yapılır? Domuz bağı yöntemi nedir? - Resim : 1

DOMUZ BAĞI NASIL YAPILIR?

Domuz bağı bir tür işkencedir. Sırplar tarafından bulunmuştur. Kişi yüz üstü yatırılır, ayakları diz kapağından bükülerek kaldırılır, ip ayaklara bağlanır, ipin diğer ucu da kişinin boğazına bağlanır ve öylece bırakılır.

DOMUZ BAĞI ÖLDÜRÜR MÜ?

Domuz bağı ile bağlanan kişinin bükülen bacaklarında biriken kan, şiddetli bir güçle ilerlemek ister ve kaslar da buna engel olamaz. Bacak yavaş yavaş açılmaya başlar ve kişi bir anda kendini boğmaya başlar.

Hayatını kaybeden İlham Gencer kimdir, kaç yaşındaydı? Martıların zekası yine şaşırttı! 'Tapulu malım' deyip sokağı kapattı Tersanede 50 işçi hastaneye kaldırıldı