Diyarbakır'da kuduz karantinası! Köpeğin ısırdığı iki hayvan da telef oldu

Diyarbakır'da bir köpeğin ısırdığı ineklerin telef olması sonucu, çiftliğe kuduz karantinası uygulandı. Uzman ekiplerin bölgeye giderek ölen hayvanlardan aldığı örnekler, Elazığ'daki laboratuvara gönderdi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bir çiftlikte Çarşamba günü bir köpeğin ısırdığı ineklerin ölmesi sonucu çiftlikte tedbir amaçlı karantina uygulandı. Testlerin sonuçlarının gelmesi bekleniyor.

ÖNCE ISIRDIĞI İNEK SONRA KÖPEK ÖLDÜ

Hani ilçesinin Kırım kırsal mahallesinde bir çiftlikte geçen Çarşamba günü bir köpeğin ısırdığı bir ineğin ölmesi üzerine durum Tarım müdürlüğüne bildirildi. Köye giden ekipler ölen inekten ve Cuma günü telef olan başka bir inek ile köpekten numuneler alarak Elazığ’daki laboratuvara gönderdi.

Diyarbakır'da kuduz karantinası! Köpeğin ısırdığı iki hayvan da telef oldu - Resim : 1

ÇİTLİK TEDBİREN KARANTİNAYA ALINDI

Köydeki diğer köpekler aşılanırken, insanlarla ilgili bir sıkıntının olmadığı tespit edildi. Çiftlik tedbiren kuduz karantinasına alınırken, hayvanların giriş çıkışları yasaklandı. Köydeki diğer hayvanlarda kontrol edilerek gerekli tedbirler alındı. Laboratuvara gönderilen testlerin sonucu beklenirken, sonuçlardan sonra karantina alanının belirleneceği öğrenildi.

Diyarbakır'da kuduz karantinası! Köpeğin ısırdığı iki hayvan da telef oldu - Resim : 2

DAĞLARA 1 MİLYON DOZ DAHA TABLET ATILACAK

Yetkililer, yabani hayvanlardan bulaşan hastalıkların önlenmesi için ilk baharda Diyarbakır’ın bazı bölgelerine 20 bin doz tablet attıklarını söyledi. Önümüzdeki aylarda yine belirlenen bazı alanlara havadan 1 milyon doz tablet daha atılacağını söyleyen yetkililer, her yıl gerekli tedbirlerin alındığını belirtiler.

Diyarbakır'da kuduz karantinası! Köpeğin ısırdığı iki hayvan da telef oldu - Resim : 3

Kahramanmaraş'ta 'eski' eşya yok! Yeniden hayat buluyor Son dakika! İstanbul’da 2 gemi çarpıştı Askere gitmek için ameliyat oldu! Ölümden döndü İzmir'de yangına müdahale eden helikopter düştü! 3 kişinin cesedine ulaşıldı