Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşıyor. Rahmet ve mağfiret ayı olan, bin aydan değerli Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayı heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar, yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklarına başladı. Peki, Ramazan ne zaman, ilk oruç tarihi nedir? 2023 Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? İşte Diyanet dini günler takvimi...

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı tarihi merak ediliyor. İslam alemi için önemli bir ay olan Ramazan ayında farz olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. Teravih namazı, sahur ve iftar sofralarının kurulacağı Ramazan ayı takvimi, Diyanet tarafından açıklandı. Peki, Ramazan'a ne kadar kaldı? İlk oruç hangi gün tutulacak? Ramazan Bayramı tarihi nedir? İşte merak edilen o tarihler...

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023 dini günler takvimine göre Ramazan ayı 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak.

İLK ORUÇ TARİHİ NEDİR?

22 Mart Çarşamba ise yatsı namazı ile birlikte ilk teravih namazı eda edilecek. 22 Mart'ı 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece ise ilk sahura kalkılacak.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Diyanet dini günler takvimine göre 2023 Ramazan ayı arefesi 20 Nisan Perşembe. 21 Nisan Cuma günü 1. günü olan Ramazan Bayramı, 21-22-23 Nisan tarihlerinde kutlanacak.

Şap hastalığı alarmı! 8 işletme acilen karantinaya alındı E-devletten EYT başvuru sonucu nasıl öğrenilir? Anadolu yakası depremlerden daha az etkilenecek Hac kesin kayıtları başladı mı, ne zaman?