Derince nerede, Kocaeli'nin neresinde? Silo nedir, toz patlaması nedir, nasıl olur?

Kocaeli patlama son dakika... Kocaeli'nin Derince ilçesinde büyük bir patlama meydana geldi. Uzmanlar, patlama sebebi olarak toz patlaması olduğunu açıkladı. Bu haberle birlikte Derince nerede, silo nedir, toz patlaması nedir araştırmaya başladı.

Derince nerede, Kocaeli'nin neresinde? Silo nedir, toz patlaması nedir, nasıl olur?

Kocaeli'nin Derince ilçesi limanında bulunan TMO silosunda patlama meydana geldi. Büyük bir şiddetle meydana gelen patlamanın nedeni toz patlaması olarak açıklandı. Peki, Derince nerede, Kocaeli'nin neresinde? Silo nedir? Toz patlaması nedir, neden olur?

DERİNCE NEREDE?

Derince Kocaeli iline bağlı bir ilçedir. Derince ilçesi Kocaeli il merkezine İzmit il merkezine 8 km uzaklıkta yer almaktadır. İstanbul’a ise 90 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Derince nerede, Kocaeli'nin neresinde? Silo nedir, toz patlaması nedir, nasıl olur? - Resim : 1

SİLO NEDİR?

Silo, toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı bir yapıdır. Genelde tahıl, kömür, çimento, karbon siyahı, gıda ürünleri, dışkı ve talaş gibi malzemeleri depolamak için kullanılır. Günümüzde üç yaygın türü kullanımdadır: kule silolar, sığınak silolar ve torba silolar.

Derince nerede, Kocaeli'nin neresinde? Silo nedir, toz patlaması nedir, nasıl olur? - Resim : 3

TOZ PATLAMASI NEDİR?

Kısaca kapalı hacimlerde gerekli ısı kıvılcım kaynağı, oksijen ve yanacak olan askıdaki tozun , patlama için yeterli ortam koşulları sağlandıktan sonra oluşan reaksiyonun sonucudur. İlk bakışta çok masum görünen yanmaya müsait olan ve özellikle gıdada kullanılan toz formundaki hammaddelerin patlama riskleri içindeki yeri oldukça hatırı sayılı vaziyettedir. Bunların başında şeker, pudra şekeri, un, nişasta, kepek, bakliyatların ve çeşitli kimyasaların, pvc ve petrol türevi ürünlerin tozları gelir.

 

Kocaeli Derince Limanı'nda patlama anı kamerada!  Tebareke (Mülk) suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve tefsiri Murat Kurum Mete Gazoz'a ithafta bulundu! e-devlet'i kopyalayarak dolandırıcılık peşine düştüler!