Haberet Nurdağı'nın sesi oldu: Bu kadar kişinin sorumlusu müteahhitler

Türkiye'yi derinden sarsan depremlerde yaralar sarılmaya çalışılırken yıkılan yapıları inşa eden müteahhitlere yönelik tepkiler sürüyor. Müteahhitler yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanıyor... Haberet, konuyu afet bölgesi Nurdağı'nda depremzedelere sordu. Depremzede Cuma Geze, "Müteahhitlerin bize ev yapmasını istemiyoruz, TOKİ yapsın" dedi.

Dünyanın konuştuğu ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde müteahhitler ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Yıkılan evlerin on binlerce insana mezar olması müteahhitlere yönelik büyük tepkilere yol açtı. 10 ili yıkıma uğratan depremde müteahhit tartışması, uluslararası medyada da yankı buldu.

Haberet, Nurdağı'nda çadır kente girdi, yaşananları depremzedelere sordu...

"PARA KAZANAYIM DİYE DEMİRDEN ÇALIYOR, ÇİMENTODAN ÇALIYOR"

Yaşadıklarını Haberet'e anlatan depremzede Cuma Geze, "İnşaatlarımız biraz çürük yapılmış. Bunların araştırılmasını istiyoruz. Yani müteahhitlerin bize ev yapmasını istemiyoruz, TOKİ yapsın. TOKİ'nin evlerinin hiçbir tanesini yıkılmamış. Adam para kazanayım diye demirden çalıyor, çimentodan çalıyor. Bu kadar kişinin sorumlusu müteahhitler ve imza veren kişiler." ifadelerini kullandı.

"ALLAH RIZASI İÇİN..."

Geze, "Burada çok zor günler yaşıyoruz. Şu anda en büyük sorun susuzluk. Banyo yapamıyoruz. Tuvalet sorunumuz var. Elektrik sorunumuz var. Bu konuda bize Allah rızası için yardım olursa seviniriz." şeklinde konuştu.

"ELİMİZDEN TUTAN YOK"

Kardeşini ve yeğenlerini kaybettiği enkazın önündeki çadırda kalan Cuma Geze, "Çocukların da psikolojisi bozuldu. Yani sağ çıkanlar da çok etkilendi. Çok sağlıklı değil. Bir yerlere kaçmak istiyoruz, elimizden tutan yok. Maddi yönden de durumumuz yok, çekip gidelim bir taraflara." diye belirtti.

Kaynak: haberet.com

TBB enkaz radarı uygulaması nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl?