Deprem yardım parası nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yaptığı açıklama ile 10 bin liralık destek sağlanacağı açıkladı. Bu sözler üzerine deprem yardım parasına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, deprem yardım parası nasıl alınır? 10 bin lira deprem yardım parası kimlere, ne zaman verilecek?

Deprem yardım parası nasıl alınır?

Kahramanmaraş'taki deprem sonrasında on ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Depremden zarar gören ailelerin hesaplarına şimdilik 10 bin liralık destek sağlanacak." dedi. Bu sözlerini bugün bir kez daha tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrasında 10 bin lira deprem yardım parası nasıl alınır? Ne zaman, kimlere verilecek? sorulmaya başlandı. İşte deprem yardım parasına dair bilgiler...

10 BİN TL YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

Erdoğan, “Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mız olarak hedefimiz, 1 yıl içerisinde yıkılan binalara konutlarımızı zemin artı 3-4 olmak üzere inşallah inşa etmek. Bunun yanında da yapılacak olan hasar tespit ile birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız. Bu nakdi yardım ile bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz." dedi.

10 bin lira deprem yardım parası, bölgede etkilenen vatandaşlara verilecek. Şu an için ödemenin yapılacağı zaman belli değil.

10 BİN LİRA YARDIM NASIL ALINIR?

Deprem yardım parası için başvuru yapılmayacak. Büyük depremde zarar gördüğü tespit edilen ailelerin hesabına yatırılacak.

deprem
Kahramanmaraş'ta 80. saate doğru 2 mucize daha: 9 yaşındaki Zeynep ve babası kurtarıldı Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nereli? Koruyucu aile nedir, nasıl olunur? Bugün hangi uçak seferleri iptal oldu?