Deprem sonrası oluşan enkazın altından çıkarılan fotoğraflar sahiplerini bekliyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası çokça bina enkaza dönüştü. Enkazların altından çıkarılan fotoğraflar, sahiplerine teslim edilmek üzere 'Enkaz Cafe'de saklanıyor.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde; 40 binden fazla bina yıkılmış, 50 bin kişi ise hayatını kaybetmişti. Oluşan enkazların altından çıkan fotoğraf albümleri, Ebrar Sitesi yakınında bulunan 'Enkaz Cafe'de sahiplerine teslim edilmek üzere saklanıyor.

Deprem sonrası oluşan enkazın altından çıkarılan fotoğraflar sahiplerini bekliyor - Resim : 1

Cafe sahibi Mehmet Yalçın, "Biz kendi evimizde fotoğraflarımızdan bir parça dahi kaybolmaması için özen gösteriyorsak, buradaki eşyaları da o şekilde saklıyoruz." dedi.

Deprem sonrası oluşan enkazın altından çıkarılan fotoğraflar sahiplerini bekliyor - Resim : 2

"FOTOĞRAFLARI GELİP ALABİLİRLER"

Kendisine gelen fotoğrafları enkazlardan sağ olarak kurtulanlar varsa onlara yoksa da hayatını kaybedenlerin yakınlarına teslim etmek istediğini söyleyen Yalçın açıklamasında, “Şu an siyah beyaz fotoğraflarımız var. Biz kendi evimizde fotoğraflarımızdan bir parça dahi kaybolmaması için özen gösteriyorsak, buradaki eşyaları da o şekilde saklıyoruz. Fotoğrafları gelip alabilirler. Sizin vesilenizle ailelere ulaşabiliriz. O yüzden fotoğrafları saklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası oluşan enkazın altından çıkarılan fotoğraflar sahiplerini bekliyor - Resim : 3

"HEPSİNİN MANEVİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK"

Yalçın açıklamasını şu cümlelerde noktaladı:

"Kahramanmaraş halkımızın gelip burayı görmelerini istiyorum. Ben de Kahramanmaraş'a bir katkıda bulunmak için kendi çabamla, imkanlarımla en azından deprem sonrasında fotoğraflarını toplayıp acılarını unuttukları bir gün hatıralarını tekrardan vermek için öyle bir düşünceyle bu işe kalkıştım. Hepsi yıkılan enkazlardan alındı bu fotoğrafların. Ailelerin eşyalarının hiçbirini çöp olarak görmedik. Hepsinin manevi değeri çok yüksek”

Deprem sonrası oluşan enkazın altından çıkarılan fotoğraflar sahiplerini bekliyor - Resim : 4

Togg'la polis devriyesi yapıldı Deprem uzmanı o fay hattını işaret etti! Gelenekler çığırından çıktı! Vinçle otomobil kafa kafaya çarpıştı