Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl?

Deprem bölgesinde bugün hava nasıl olacak, yağış var mı merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında büyük yıkıma uğrayan bölgede afetzedeleri, kışın soğuk hava şartları çok zorluyor. Gündüz, güneşli olan hava geceleri sıfırın altına düşüyor. Meteoroloji'nin afet.mgm.gov.tr adlı sayfası, deprem bölgesine ait hava durumunu anlık olarak yayınlıyor. İşte 22 Şubat Çarşamba hava durumu tahmini...

Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, on ilde büyük yıkıma neden oldu. Kırk binin üzerinde vatandaşımız kaybettiğimiz bölgede afetzedeleri, soğuk hava şartları zorlamaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, afet.mgm.gov.tr adresinden bölgenin hava durumunu güncel olarak vatandaşlara bildiriyor. Peki, bugün deprem bölgesinde hava nasıl olacak? İşte 22 Şubat Çarşamba hava durumu tahmini...

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Hava Sıcaklığı: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Malatya: 1/11

Elazığ: -3/9

Diyarbakır: -3/14

Kahramanmaraş: 6/14

Adıyaman: 5/13

Şanlıurfa: 5/16

Gaziantep: 1/15

Adana: 5/18

Osmaniye: 5/19

Hatay: 6/18

Kilis: 5/17

Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl? - Resim : 1

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kars’ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.
Hava sıcaklığının İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu 13
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 20
Adana: Az bulutlu 18
Antalya: Az bulutlu 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15
Trabzon: Çok bulutlu ve gece saatlerinde yağmurlu 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14

Hava durumu deprem
22 Şubat Çarşamba AFAD - Kandilli Rasathanesi son depremler Bir hastane daha tahliye ediliyor 77 yaşındaki afetzede: Çok deprem gördüm, böyle bir şey görmedim Deprem oldu fakat gözlükler aynı kaldı