Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport edilmenin sonuçları nelerdir?

Deport yolcu kavramı, THY uçağında bulunan sınır dışı edilen yolcunun olay çıkarması sonrasında araştırılmaya başlandı. Peki, deport yolcu ne demek, deport edilmenin sonuçları nelerdir?

Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport edilmenin sonuçları nelerdir?

Türk Hava Yollarına ait İstanbul-Douala seferini yapan uçakta bulunan bir yolcu olay çıkardı. Deport yolcu olan bu şahısın olay çıkarması nedeniyle THY uçağı acil iniş yapmak zorunda kaldı. Bu olay sonrasında deport yolcu nedir, deport edilmek nedir, deport edilmenin sonuçları nedir araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport edilmenin sonuçları nelerdir? - Resim : 1

DEPORT YOLCU NE DEMEK?

Deporte yolcu, bulunduğu ya da ziyaret ettiği ülke sınırlarından yasal bir sebep ile kendi ülkesine veya başka bir ülkeye gönderilen yolcudur. Tam olarak tanımı ise bulunduğu ülke sınırlarından uzaklaştırılan yani “sınır dışı” edilen yolcudur. Kişi kendi ülkesinden deporte edilemez. Deporte yolcuların tüm yol masrafları sınırdaşı eden ülke tarafından karşılanır. Deporte edilecek yolcuların bu konu üzerine çalışan avukatlara başvurma hakkı vardır.

Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport edilmenin sonuçları nelerdir? - Resim : 2

Deporte Yolcular DEPA VE DEPU Yolcu Olarak 2 aşamada adlandırılır;

DEPA yolcu: Depa yolcular genellikle ziyaret ettiği ülke sınırları içerisinde hukuki bir suça karışmış kimselerdir. Bu kişiler deporte edilirken güvenlik güçleri eşliğinde ulaşım sağlanır. Bazı özel durumlarda ise depa yolcuların uçuş sırasında kelepçe ile seyahat etmesi mümkündür.

DEPU yolcu: Depu yolcular sınır dışı edilirken güvenlik güçlerinin eşlik etmesine gerek olmayan, tek ve kelepçesiz ulaşım sağlayabilen yolculardır.

Deport yolcu ne demek? Deport edilmek nedir? Deport edilmenin sonuçları nelerdir? - Resim : 3

DEPORTE YOLCU SAYILMA SEBEPLERİ

Deporte yolcu sayılmak ve deporte edilme sebepleri politik olabileceği gibi vize tarihinin geçmesi ve sizin geçmiş vize tarihine rağmen ülkeden ayrılmamanızdan kaynaklanabilir. Ayrıca ziyaret ettiğiniz ülke içerisinde işleyeceğiniz hukuki bir suç da deporte yolcu olmanıza sebep olabilir.

DEPORTE EDİLMENİN SONUÇLARI

Deporte edilen yolcular ülke yönetiminin verdiği karar neticesinde işlemiş olduğu suç ve deporte edilme sebebine göre cezalandırılır.

Deporte edilen yolcu genellikle deport edildiği ülkeye 5 yıl vize alamama ya da daima giriş yasağı ile cezalandırılabilir. Bu cezalar ülke kurallarına göre değişiklik göstermektedir.

Ayıca deporte edilmeniz durumunda diğer ülkelere vize alma, giriş yapma, kabul edilme sorunları yaşayabilir ve seyahat edemeyebilirsiniz.

Deport yolcu acil iniş yaptırdı MasterChef'te 2. dokunulmazlığı kim kazandı, eleme adayı kim oldu? Meşhur Ermeni mezesi Topik nasıl yapılır? İnsanlık daha önce yok oldu mu?