Cumhuriyet Bayramı ne zaman? 28-29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor?

Cumhuriyet Bayramı, bu sene 100. Yıldönümü ülkemizde coşkuyla kutlanacak. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilişi, ulusal (milli) bayram olarak Türkiye'de ve KKTC'de kutlanıyor. Resmi tatiller arasında yer alan Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor ekim ayı ile birlikte araştırılmaya başlandı. İşte resmi tatiller takvimi...

Cumhuriyet Bayramı ne zaman? 28-29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor?

Resmi tatiller arasında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ülkemiz için özel bir yeri var. Tam yüz yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhuriyet ilan edildi. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir. 100. Yıldönümü için hazırlıkların başladığı Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? 

Cumhuriyet Bayramı ne zaman? 28-29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? - Resim : 1

CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

Cumhuriyet Bayramı ne zaman? 28-29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? - Resim : 2

CUMHURİYET BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? 

Yüzüncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı, bu yıl 28 Ekim Cumartesi öğleden sonra ve 29 Ekim Pazar tam gün olarak coşkuyla kutlanacak. 

Afganistan'da art arda 2 büyük deprem İstanbul'da deprem olacak mı? Buket Aydın'ın konuğu Astrolog Nuray Sayarı! Dedelerinden kalma arıcılığı sürdürüyor! Kilosunu 2 bin 500 liradan satıyor