19 Mayıs 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı saatleri

Cuma namazı saat kaçta? Cuma günü, İslam aleminde haftalık bayram olarak kabul edilir. Bu özel günde Müslümanlar, en temiz elbiseleri ile cuma namazına giderler. Öğle namazı vaktinde kılınan cuma namazına erkenden gidip önlerden yer kapmak istenir. Bu yüzden cuma namazı saat kaçta kılınacak araştırılıyor. İşte 19 Mayıs Diyanete göre il il Cuma namazı saati...

19 Mayıs 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı saatleri

Cuma namazı, her cuma günü öğle namazı vaktinde kılınır. Cemaatle kılınan cuma namazı vakti Diyanet tarafından il il açıklandı. Peki, bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte 19 Mayıs Cuma namazı vakitleri...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı, öğle namazı saatinde cemaatle birlikte eda edilecek. Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.50'de, İstanbul'da 13.06'da, İzmir'de 13.13'te kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma Namazının Sünneti ile İlgili Hadis-i Şerif:

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu: “Biriniz cumanın farzını kılınca, ardından dört rek`at namaz daha kılsın.” (Müslim, Cum`a 67-69)

19 Mayıs 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı saatleri - Resim : 2

Cuma Namazının Farz Olduğuna Dair Ayet-i Kerime:

Ayet-i kerimelerde buyurulur: “Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Cuma Suresi 9-10)

19 Mayıs 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı saatleri - Resim : 4

CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Anlamlı, farklı, yeni, bayraklı Cuma mesajları Meteorolojiden uyarı: Akşam itibarıyla geliyor! Ankara'da uçan koltuk gündem olmuştu! Videoyu çeken vatandaş o anları anlattı