Cuma namazı saat kaçta? 7 Temmuz Diyanete göre il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı saati merak ediliyor. Cuma namazı, öğle namazı saatinde cemaatle birlikte eda ediliyor. Vatandaşlar, camide yerlerini almak için cuma namazı saati kaçta kontrol ediyor. İşte Diyanete göre il il 7 Temmuz cuma namazı saatleri...

Cuma namazı saat kaçta? 7 Temmuz Diyanete göre il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı, İslam aleminde önemli bir yere sahiptir. Haftalık bayram olarak görülen cuma günü, öğle namazı vaktinde cuma namazı için toplanıyor. Vatandaşlar, Diyanetin namaz vakitleri aracılığıyla cuma namazı saat kaçta öğrenebiliyor. 

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.58'de, İstanbul'da 13.14'de, İzmir'de 13.21'de kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

CUMA NAMAZININ FARZ OLDUĞUNA DAİR AYET-İ KERİME

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma, 9)

 

CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

İçişleri Bakanlığından orman yangınlarına karşı genelge Bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? Sirius Güneş kavuşumu 2023 bugün mü? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?