Cuma namazı saat kaçta? 23 Haziran Diyanete göre il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı, mübarek cuma gününe özel bir farz namazdır. Cuma namazının vakti ise öğle namazı ile aynıdır. Vatandaşlar, camide yerlerini almak, namaza geç kalmamak için cuma namazı saat kaçta araştırıyor. Diyanet tarafından açıklanan il il cuma namazı saatleri haberimizde.

Cuma namazı saat kaçta? 23 Haziran Diyanete göre il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı vaktine saatler kaldı. Mübarek cuma günü, camilerde cemaatle kılınan cuma namazı, öğle namazı vaktinde kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı, il il cuma namazı saatini, namaz vakitleri sayfasından paylaştı. 

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı, öğle namazı saatinde cemaatle birlikte eda edilecek. Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.56'da, İstanbul'da 13.11'de, İzmir'de 13.19'da kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

CUMA NAMAZININ FARZ OLDUĞUNA DAİR AYET-İ KERİME

Ayet-i kerimelerde buyurulur: “Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Cuma Suresi 9-10)

CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

Cuma hutbesi yayınlandı: 23 Haziran Cuma hutbesi konusu nedir? Ayetli, hadisli, dualı, en güzel hayırlı Cuma mesajları ile mesajlaşın! Bakan Fahrettin Koca 'Günün Kahramanı' diyerek paylaştı Baklava kimin?