Çukurova Üniversitesi'nin Kuruluşu Belgeseli Altın Koza'da İzleyiciyle Buluştu

Çukurova Üniversitesi'nin kuruluş hikayesi, 31. Altın Koza Film Festivali'nde gösterime sunuldu.

Çukurova Üniversitesi'nin Kuruluşu Belgeseli Altın Koza'da İzleyiciyle Buluştu

Adana'da gerçekleştirilen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) kuruluş hikayesini ele alan "Ve Hayaller Gerçek Oldu" belgeselinin gösterimi yapıldı.

Belgeselin Gösterim Yeri ve Katılımcılar

Belgesel, bir alışveriş merkezinin sinema salonunda akademisyenler, davetliler ve öğrencilerin katılımıyla seyirciyle buluştu. Katılımcılar, üniversitenin kuruluş hikayesini anlatan video ve fotoğraflarla dolu bu özel projeye ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Muzaffer Sümbül'ün Açıklamaları

ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, belgeselin, üniversite kimliğinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti. AA muhabirine verdiği bilgilerde, belgesel fikrinin doktora dersi kapsamındaki bilimsel araştırmayla başladığını ifade etti.

Sümbül, “1950-1973 yılları arasında Adana'da üniversite için neler yapıldığını, topyekun bir üniversite isteğinin olduğunu gördük. Bu önemli kurumun gelecekte doğru anlaşılabilmesi için bu belgeseli yaptık.” dedi.

Adana'da düzenlenen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Çukurova Üniversitesinin...

Adana'da düzenlenen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) kuruluş hikayesini konu alan "Ve Hayaller Gerçek Oldu" belgeselinin gösterimi yapıldı. ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İHH'nın acil yardım faaliyetleri Kilis'te Balıklı Göletinde Sular Çekildi İstanbul'da özel sergi açılışı Felçli Kediye Umut Olacak Yürüteç