Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet...

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği posta pullarını 43 yıldır biriktiren, Osman Yılmaz Akyol'un yaklaşık olarak 2 bin adet posta pulu var. Akyol, "İlk kez gördüklerini söyleyince benim daha çok hoşuma gidiyor" dedi. İşte göstermesi saatler sürecek olan pul koleksiyonu...

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet...

Dedesinden görüp heveslenerek 2 bin adet pul biriktiren Akyol'u görünce aklımıza sevgililerin 'gel sana pul koleksiyonumu göstereyim' sözü geldi. 

Osman Yılmaz Akyol, 2 bin adetlik koleksiyonunu birisine göstermek istese acaba kaç saat sürer... 

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 1

43 YILLIK BİRİKİM

43 yıl önce dedesinin defterinde görüp heves ettiği pul koleksiyonunu paylaşan Osman Yılmaz Akyol, yaklaşık 2 bin tane pul biriktirdi. 

Sivas'ta yaşayan Osman Yılmaz Akyol, çocukken dedesinin defterinde 1956 yılına ait olimpiyat pulları görmesinin ardından yaklaşık 43 yıldır pul biriktiriyor.

Akyol, dedesinin defterinde gördüğü pullardan sonra pul biriktirmeye başladı. 43 yılda yaklaşık 2 bin adet pul biriktiren Akyol, koleksiyonun arasında babaannesin evraklarından çıkan Osmanlı pullarına da yer verdi.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 2

Osman Yılmaz Akyol, pul koleksiyonunu gören vatandaşların güzel tepkiler verdiğinden bahsederek, “Koleksiyonu gören vatandaşlar iyi ki yaptığımı söylüyor, ilk kez gördüklerini söyleyince benim daha çok hoşuma gidiyor” dedi.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 3

BU PULLAR NE İÇİN KULLANILIYOR?

Osman Yılmaz Akyol, pulların ne için kullanıldığından bahsederek, “Pulları genelde posta mektuplarının üzerinde kullanırlardı. Damga, harç, Türk Hava Kurumu’nun pulları var. Bu pulları vatandaşa para karşılığı verirlerdi. Harca para almazlardı, pula çevirip evraklara yapıştırırlardı. Şimdi pullar ortadan kalktı onun yerine parasını alıyorlar” dedi.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 4


Dedesinin kitapları arasında çıkan pullara heveslenerek biriktirmeye başladığından bahseden Akyol, “Ben 1980’de başladım pul biriktirmeye ama daha öncesinde dedeme ait pullar vardı. Dedemden kalan pullar sayesinde devam ettim ve bugüne kadar da biriktiriyorum elimden geldiği kadarıyla ama doğru düzgün pul yok artık.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 5

Dedemin kitaplarının arasından pul çıktı ve ben ona heveslenerek biriktirmeye başladım. Defterin arasından 1956 yılına ait olimpiyat pulları çıktı, damgasız seri ve temiz pullardı. Osmanlı dönemine ait pullarda babaanneme ait evrakların üzerinden çıktı.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 6

O pullar çok eski, üzerinde tura işareti olan Osmanlıca yazılı pullar var” diye konuştu.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 7

43 yılda yaklaşık 2 bin adet pul biriktirdiğinden bahseden Akyol, “Burada yaklaşın 2 bin tane pul var. Biriktirdiğim pullar defterlere sığmamaya başlayınca, emekli olduktan sonra dükkânımın duvara asarak vatandaşlara sergilemeye başladım. Buraya gelip insanlar bakabilir.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 8

Koleksiyonu gören vatandaşlar iyi ki yaptığımı söylüyor, ilk kez gördüklerini söyleyince benim daha çok hoşuma gidiyor” dedi.

Çocukluk yıllarında dedesinin defterinde görüp heves ettiği pulları 43 yıldır biriktiriyor! 2 bin adet... - Resim : 9

SOLOTÜRK'ün efsane pilotu son uçuşunu yaptı En çok aldatan meslekler belli oldu 100. yıla özel marşlar! En büyük ilgiyi 'Parla' gördü MasterChef'te kim elendi? 29 Ekim 2023 MasterChef AllStar'da elenen isim