Cips fabrikasındaki görüntüler infial yaratmıştı! Gerçek çok başka çıktı

'Bir cips üreticisinin üretim ortamı' başlığıyla sosyal medyada yayılan ve tepkilere neden olan video hakkında gerekli araştırmalar yapıldı. Videonun 2020 yılında yurt dışında çekildiği, yeniymiş gibi servis edildiği ortaya çıktı. Açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan bir görüntü ortalığı ayağa kaldırdı. Bir cips fabrikasında çekilen görüntülerde, cipslerin yerlere döküldüğü ve bir çalışanın da kürekle onları topladığı görüldü.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ GÖRÜNTÜLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'n bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görüntülerin eski ve yurt dışında çekildiğini açıkladı.

Cips fabrikasındaki görüntüler infial yaratmıştı! Gerçek çok başka çıktı - Resim : 1

2020'DE RUSYA'DA ÇEKİLMİŞ

Yapılan açıklamada, "Kamuoyunda rahatsızlığa neden olan cips fabrikası görüntülerinin güncel olmadığı, 2020 yılından beri Rus sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldığı tespit edilmiştir. 'Güncel ve Türkiye'de çekilmiş' algısı oluşturmak için servis edilen haberlere itibar etmeyiniz" denildi.

Cips fabrikasındaki görüntüler infial yaratmıştı! Gerçek çok başka çıktı - Resim : 2

Tiramisu nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli? Şehit kızını düğününde yalnız bırakmadılar 2023 Aşure Günü ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Meclis ne zaman tatile girecek, ne zaman kapanacak?