Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün kimdir?

Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Cengiz Ergün, Manisa BB Başkanlığını 2009'da yapılan yerel seçimde kazanmış ve sonrasındaki iki dönemde de bu görevi sürdürdü. Peki, Cengiz Ergün kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün kimdir?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cumhur İttifakı, bir kez daha Cengiz Ergün'ü gösterdi. 3 dönemdir aynı görevi sürdüren Ergün'ün başkanlığı sırasında Manisaspor ilk defa Süper Lige çıktı. İşte Cengiz Ergün hakkında merak edilenler...

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

Cengiz Ergün 1960 yılında Manisa'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Manisa'da tamamladı. Üniversite eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı ve 1980 yılında mezun oldu.

Erzincan'da vatani görevini yaptıktan sonra Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu ve iş hayatına atıldı. 1981 yılında evlenen Cengiz Ergün'ün Hande ve Merve isimli iki kız çocuğu var.

1999 – 2000 futbol sezonun ikinci yarısında yapılan Genel Kurul’da Manisaspor Kulübü Başkanı olarak seçildi. Manisaspor'u ekibiyle birlikte 3'ncü Lig'den alarak 2004 – 2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Süper Lig’e taşıdı.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı oldu. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday oldu ve kazandı, böylece Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Ve 3’üncü kez Belediye Başkanlığına seçildi. Böylece Cengiz Ergün, Manisa’da 3 dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı oldu.

kimdir
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir? 400 Yıllık Bir Gelenek: Red Bull Petranboard İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? 16 Şubat 2024 İSKİ baraj doluluk oranı güncel veriler Az önce deprem mi oldu, nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu?