Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri

Cemre düşmesi konusu şubat ayı ile birlikte daha çok araştırılmaya başlandı. Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişine cemre denir. İlkbahar başlamadan önce birer hafta aralıklarla havaya, suya ve toprağa düştüğüne ve onları ısıttığına inanılır. Peki, ilk cemre düştü mü, ne zaman, nereye düşecek? İşte 2024 cemre düşme tarihleri...

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri

Kış aylarında soğukların kendisini hissettirdiği bu günlerde cemre ne zaman düşecek merak edilir oldu. Halk arasında cemre düşmesi ile birlikte havaların ısınmaya başladığı düşünülüyor. Cemre düşmesi, havaya, suya ve toprağa düşer ve düştüğü yerin ısındığı söylenir. Peki, 2024'te ilk cemre ne zaman düşecek? Birinci cemre nereye düşecek? 

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri - Resim : 1

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, üç kez meydana gelir. Birinci cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşer. 

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri - Resim : 2

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. 

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri - Resim : 3

Cemre her sene ilkbahar gelmeden 1 hafta önce havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre düşme sıralaması da hava, su ve toprak şeklindedir. Bu olaylar gerçekleştikten sonra hava, su ve toprakta ciddi ısınmalar meydana gelir. Meydana gelen bu olayların tümüne de cemre düşmesi denilmektedir.

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri - Resim : 4

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kimseler için “cemre düşmesi” soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade etmektedir.

Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşecek? Birinci, ikinci, üçüncü cemre düşme tarihleri - Resim : 5

Cemre düşmesi olayı yüzyıllar öncesinden itibaren halk tarafından gözlemlenmiş ve tecrübelere dayandırılmış bir olaydır. Meteoroloji alanına göre baharın gelmesi ile birlikte sıcaklıkların artması sırası ile toprak, hava ve su şeklinde gerçekleşmektedir. Cemre düşmesi tecrübelere dayanan bir inanış olsa da bazen cemrenin düştüğü günlerde havalar soğuyabilmektedir.

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi Maden işçilerinin aileleri bekleyişini sürdürüyor İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? 14 Şubat 2024 İSKİ baraj doluluk oranı güncel veriler Çölde dolu yağdı