Çanakkale'de orman yangını: Alevlerden korkup beraber saklanan kedi ve köpekler, kendini kuma saplayan kaplumbağalar...

Çanakkale dün saat 12.30 sularında başlayan yangınla mücadele ediyor. Ekipler yangını söndürmek için seferber olurken sevimli dostlarımız da felaketten çok etkilendi. Bir sosyal medya kullanıcısının kayda aldığı anlarda hayvanların yangından korunmak için korku içinde saklandığı anlar boğazları düğümledi.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda dün saat 12.30 sularında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle gittikçe büyüyen yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını ifade etti. Yangın sebebile 9 köyün boşaltıldığını, vatandaşların da KYK yurtlarına yerleştirildiği bilgisini veren Yumaklı, yangının 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanda etkili olduğunu belirtti.

Bu felaketten sevimli dostlarımız da oldukça olumsuz etkilendi.

Çanakkale'de orman yangını: Alevlerden korkup beraber saklanan kedi ve köpekler, kendini kuma saplayan kaplumbağalar... - Resim : 2

Tekin Uğurlu Haber adlı sosyal medya kullanıcısı boşaltılmış evin etrafında hayvan kalıp kalmadığını kontrol etti.

Çanakkale'de orman yangını: Alevlerden korkup beraber saklanan kedi ve köpekler, kendini kuma saplayan kaplumbağalar... - Resim : 3

Kullanıcının kayda aldığı anlarda korkudan kendini kuma saklayan kaplumbağa ile bir başka tarafta kulübenin altına saklanan köpek ve kedileri görüntüledi.

Çanakkale'de orman yangını: Alevlerden korkup beraber saklanan kedi ve köpekler, kendini kuma saplayan kaplumbağalar... - Resim : 5

Hayvanların yaşadığı korkunun gözlerine yansıdığı anlar yürek sızlattı.

TMO mısır alım fiyatı açıklandı mı? 2023 mısır fiyatı ne kadar? 3. Haçlı Seferlerinde Aslan Yürekli Richard kim tarafından rehin alındı? Açık unutulan fırın evi kullanılamaz hale getirdi Zonguldak'ta ev sahibi terörü!