Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede son durum

Çalışan emekliye beş bin lira ikramiye son dakika gelişmeler, ilgili vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Daha önce çalışmayan emeklilere verilen ve emekli olup çalıştığı için düzenlemeden yararlanamayanlar, ödemelerin ne hesaba geçeceğini öğrenmek istiyor. Peki, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman verilecek? İşte son durum...

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede son durum

Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi kasım ayında yapılmıştı. Fakat yapılan ilk düzenleme, sadece çalışmayan emeklileri kapsıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapsam dışında kalan 5 milyona yakın çalışan emekliye 5000 lira ikramiye verileceğini açıkladı. Peki, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi son durum nedir?

EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİNDE SON DURUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Böylelikle çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifine eklenmişti.

Teklifin Meclis'ten geçmesi durumunda emekli ikramiyelerinin aralık ayı içerisinde ödenmesi bekleniyor. Aralık ayı içerisine yetişmeyen ödemelerin ise en geç ocak ayı maaş takvimine ekleneeği öngörülüyor.

 Ağrı Dağı'nın üzerinde mercek bulutu oluştu Diyarbakır İstanbul’a taşındı Böyle araba ustası görülmedi En son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 15 Aralık 2023 son depremler