Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiyeye dair son dakika haberler yakından takip ediliyor. Daha önceki düzenlemeden faydalanamayan çalışan emekliler, 5000 lira ikramiyenin hesaplara yatacağı anı bekliyor. İkramiyeni yasalaşması için TBMM'de bütçe görüşmelerinin bitmesi bekleniyor. Peki, çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yasalaşacak, ne zaman ödenecek?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesine dair düzenleme, TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde ele alınacak. Yaklaşık 5 milyon emekli, çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak merak ediyor. Peki, çalışan emekliye 5000 lira ikramiye ne zaman yasalaşacak, ne zaman yatacak? İşte son dakika gelişmeler...

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? - Resim : 1

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını belirterek, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak." ifadelerini kullanmıştı.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? - Resim : 3

ÇALIŞAN EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye düzenlemesi için gözler Meclis'te. TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. 25 Aralık'ta tamamlanacak Genel Kurul sonrasında emekliye 5000 lira ikramiye verilmesini de içeren ekonomiye dair düzenlemeler ele alınacak.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman yasalaşacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? - Resim : 4

TBMM Genel Kurulu'nda, yeni yıldan önce teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor.

Asgari ücret ne zaman belli olur? 3. toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Kayseri'deki bir sanayi sitesinde yangın Şubat tatili ne zaman? Karne tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? 2024'te Ramazan ne zaman başlıyor, hangi ayda?