Bunaltıcı sıcaklara mola! Meteoroloji yeni hava tahmin raporunu açıkladı

Günlerdir etkisini sürdüren bunaltıcı sıcaklar önceki İstanbul dahil birçok kentte rekora imza attı. Türkiye'nin çok sayıdan ilinde termometreler 40 derenin üzerine çıktı. Peki sıcaklıklar devam edecek mi? Meteoroloji yeni tahmin raporunu açıkladı.

Bunaltıcı sıcaklara mola! Meteoroloji yeni hava tahmin raporunu açıkladı

"Bunaltıcı sıcaklar devam edecek mi?" sorusuna yanıt Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

MGM tarafından yayınlanan rapora göre yurdun bir bölümde sıcaklıklar kısmen de olsa düşüyor ve yer yer sağanak yağış etkili oluyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile bu akşam ilk saatlerde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Rize çevreleri ile Bolu, Karabük, Kastamonu ve Artvin'in kuzeyi, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bunaltıcı sıcaklara mola! Meteoroloji yeni hava tahmin raporunu açıkladı - Resim : 1

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının; İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan ise kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Rize çevreleri ile Bolu, Karabük, Kastamonu ve Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Elindeki pankartıyla Ken'ini arıyor! Ukraynalı Barbie İstanbul sokaklarında Kavurucu sıcaklıklar Tokat'a uğramadı Aşure Gününe denk gelen Cuma hutbesi yayınlandı mı, konusu nedir? İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi mi, ne kadar oldu?