Buket Aydın'ın programına konuk olan Şebnem Tacigut, kilo problemleri ile ilgili konuştu

Buket Aydın'ın Hoş Sohbet programına konuk olan Kuantum Eğitmeni Şebnem Tacigut, kilo ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tacigut: Kilo vermek düşünce gücüyle orantılı.

Buket Aydın ile Hoş Sohbet programına konuk olan Kuantum Eğitmeni ve yazar Şebnem Tacigut, kilo vermek istiyorsanız sahte mutluluktan uzak durulmasını gerektiğini söyledi.

“KİLO VERMEK DÜŞÜNCE GÜCÜYLE ORANTILI”

Yazar ve Kuantum Eğitmeni Tacigut, kilonun güvende olmak adına güç olarak kullanıldığını belirtti. Bölgesel kilolara dikkat çekti. “Mesela karnınızda kilolar var. Bunlar hazmedemediğiniz duyguları saklama yeridir. Ya da ayaklarınızda kilo varsa onlarda ilerlemek istemiyorsunuzdur. Çünkü gelecek korkunuz vardır. İlerlememe adına kilo alırsınız bu kiloda sizi hasta etmeye başlar. Organlarınızda sorun çıkarır çünkü siz normal ideal halinizi bozmaya başlamışsınızdır” şeklinde açıkladı.

Buket Aydın'ın programına konuk olan Şebnem Tacigut, kilo problemleri ile ilgili konuştu - Resim : 1

TACİGUT: DUYGULARIMIZDAN YİYORUZ

Buket Aydın’ın kilo niye alınır sorusu üzerine, Tacigut herkesin bilinçaltının kişiye özel olduğunu belirterek duygularımızdan yediğimizi ifade etti. “Orada öfkelendiğimiz, yediremediğimiz konular vardır. Farkında olmadan dolabı açar yeriz, kuruyemiş yeriz, en çok tatlı yeriz mutluluğa ihtiyacımız vardır şeker bize mutluluğu verir ama sahtedir. Çünkü biz mutluluğu dışarıdan alamadığımız için şekerden, çikolatadan, dondurmadan almaya çalışırız. Bunu kendimizde şişirmeye başlarız. Kişilerin bilinçaltına baktığımızda genelde bir kere kendini özellikle kadınlar, bedeni fiziksel görüyorlar ve güçlü olmak adına yiyorlar. Çünkü bilinçaltında erkekler hakim bu dünyaya diyor ve güçlü olmam için benim de bedenimin güçlü olması gerekiyor diyor. Diğer bir genellemeye baktığımızda da kimse beni beğenmesin kimse beni sevmesin onun için yiyoruz çünkü orada bir ayrılık acısı vardır. Bir tek o adam istenir bir tek o kadın istenir o gelsin ben kilo veririm, o seçsin ben kilo veririm diye o kiloyu sabitliyoruz zihnimizde. Ruh hastalanmadan beden hastalanmaz. Negatif inançlarımız, duygularımız bizi rahatsız ediyor. Örneğin alerji de uyumsuz insanlarda var.”

Son yapılan araştırmalara göre insanlar mutlu değil, mutluluk ve kilo almak birbiriyle doğru orantılı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 200 ülke arasında Türkiye obezite açısından kadınlarda 42'inci, erkeklerde 60'ıncı sırada.

Programın tamamını izlemek için tıklayın

Ünlü oyuncu dolandırıldı İndirimi duyan koşuyor! ŞOK Market 11-17 Eylül 2024 Aktüel Kataloğu Yayınlandı! Çocuğunun kullandığı aracın altında can verdi 4 bin 500 yıllık parfümü yeniden yaptılar