Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz?

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi merak ediliyor. Resmi tatillerde Cumhurbaşkanlığı kararı ile metro, metrobüs, Marmaray, otobüs gibi toplu taşıma araçları ücretsiz yapılıyor. Peki, bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birik Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, hangileri?

Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? - Resim : 1

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ OLAN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI

İETT tarafından konuya dair yapılan açıklama şu şekilde: "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İETT Seferleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

*Ada hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvay’ı, Karaköy-Beyoğlu Tünel'i, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'na hizmet veren bagajlı taşımacılık yapan hatlarımız ile 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli değildir."

Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? - Resim : 2

EGO'DAN 15 TEMMUZ İÇİN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro ve ANKARAY) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde cumartesi servis programı ile ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince vatandaşlarımız, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 06.00’dan, 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 06.00’ya kadar, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceklerdir.

Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? - Resim : 3

 

İZMİR'DE TOPLU TAŞIMA BUGÜN ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yüzde 50 indirimli olacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yüzde 50 indirimli ulaşım sağlanacak. 

İZBAN ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da ise seferler Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.

Mezuniyet töreninde köpek saldırısı Yüzlerce litre süt yola döküldü Milli Sporcu 3 kişiyi hastanelik etti! Gabar'da yeni rekor