Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 Binden Fazla Turisti Ağırladı

Artvin'deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı, bu sezon 600 binden fazla ziyaretçi ağırladı ve doğanın sonbahar renkleriyle büyüledi.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 Binden Fazla Turisti Ağırladı

Artvin'in gözde turistik alanlarından biri olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yaz sezonunda 600 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. İlçe merkezine 27 kilometre mesafede yer alan bu muhteşem park, 368 hektarlık bir alanı kaplamakta. Sonbahar döneminde ortaya çıkan sarı, turuncu ve kırmızı tonlarını doğada görmek mümkün.

Doğa ile Bütünleşen Manzaralar

Gölde oluşan muhteşem görüntü, ziyaretçilere doğal bir görsel şölen sunarak, fotoğraf çekmek ve doğanın tadını çıkarmak için harika bir fırsat tanıyor.

Artvin Valisi'nden Borçka Karagöl'e Övgüler

Göreve yeni başlayan Artvin Valisi Turan Ergün, Borçka Karagöl'ü gezdikten sonra, "Her yerin kendine has güzellikleri var ve Artvin, orman ve su kenti olarak tabiatın eşsiz bir zenginliği. Benim daha önce görmediğim bir güzellik. İnşallah tekrar 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşırız," dedi.

Ziyaretçilerin Yorumları

Rize'den gelen Fatma Demirkıran, sonbahar güzelliklerini görmek için geldiklerini belirterek, "İnsanlar burayı gezmeden tatil yaptım demesin," dedi. Ayrıca Yalçın Yüksel, buranın her mevsim özel olduğunu, fakat sonbaharın ayrı bir güzellik sunduğunu ifade etti.

Psikolojik Rahatlama İmkanı Sunuyor

Bursa'dan gelen Özlem Öztürk, yerin kendisini psikolojik olarak rahatlatan bir bölge olarak tanımlayarak, "Doğa yürüyüşlerini burada yapmayı seviyorum. Doğanın güzellikleri her yerde yok," şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Görelen Selda Yılmaz ise, "Türkiye, bir cennet ülke. Bu güzelliklerin değerini bilmek ve korumak gerekiyor," diyerek hislerini ifade etti.

Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındaki Borçka Karagöl...

Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı sezonda 600 binden fazla kişi ziyaret etti. Yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına bürünen doğanın göle yansımasıyla oluşan manzara ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Ardahan'da Çöp Toplama Çalışmalarına Destek İstanbul'da Avrupa ve Asya Zirvesi Başladı İndirimli ürün almak için birbirlerini ezdiler İçecek zannetti fare zehri içti