Berat Kandili ne zaman, kaç gün kaldı?

Berat Kandili tarihi, Şaban ayının 15. gecesi olarak kabul edilir. İslam alemi için önemli gecelerden olan Berat Kandili, Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak bilinir. Günahların affı, temiz çıkma karşılığı olan Berat Kandili tarihi, Diyanet tarafından açıklandı. Peki, Berat Kandili ne zaman? Berat Kandiline kaç gün kaldı? Berat Kandili orucu hangi gün tutulur? İşte 2023 Berat Kandili tarihi...

Berat Kandili ne zaman, kaç gün kaldı?

Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilecek Berat Kandili, kurtuluş gecesi veya rahmet gecesi isimleriyle de anılır. On bir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi olan Berat Kandili'nin fazileti ve Berat Kandilinde yapılacak ibadetler merak ediliyor. Peki, Berat Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor? Berat Kandili orucu ne zaman tutulur? İşte Diyanetin açıkladığı 2023 Berat Kandili tarihi...

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Şaban ayının on beşincisi gecesi idrak edilecek Berat Kandili, 2023'te 6 Mart 2023 Pazartesi’yi 7 Mart Salı gününe bağlayan geceye denk geliyor.

BERAT KANDİLİ ORUCU HANGİ GÜN TUTULUR?

Diyanetin bu konudaki açıklaması şu şekilde; dini açıdan güneşin batmasıyla gün sona erer ve yeni gün başlar. Gece gündüzden önce gelir. Ramazan ayında ilk teravih namazı kılınan gecenin ertesinde ilk oruç tutulması gibi. Bu durumda 6 Mart Pazartesi gecesi idrak edilecek Berat Kandili için 7 Mart Salı günü oruç tutulması gerekiyor.

Bunun yanında Pazartesi ve Perşembe günü oruçları tutuyorsanız 6 Mart Pazartesi ve 7 Mart Salı olmak üzere iki gün oruç tutabilirsiniz.

Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurur. (İbn Mâce)

BERAT GECESİNİN FAZİLETİ

1. Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması.
2. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması.
3. İlâhi rahmetin bütün âlemi kuşatması.
4. Allah’ın af ve bağışlamasının coşması.
5. Peygamberimiz (asm)’e tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.

EYT başvurusunda süre sınırı var mı? Cuma namazı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Cuma namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? Bugün Müge Anlı'da neler olacak?