Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 bedelli askerlik ücretine gelecek zam ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısı ile belirleniyor. Milli Savunma Bakanlığı, dün bir duyuru yayınladı ve temmuz ayında değişecek memur maaşları nedeniyle bedelli askerliğe başvuru için son günün 28 Haziran 2024 olduğunu açıkladı. Peki, bedelli askerli ücreti ne kadar olacak, zam miktarı ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 bedelli askerlik ücretine gelecek zam ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik ücreti, binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. Memur katsayısı ile hesaplanan bedelli askerlik ücreti, son olarak 182 bin 609 lira 04 kuruş olarak açıklanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, temmuz ayında yapılacak zam nedeniyle başvurular için son günün 28 Haziran olduğunu açıkladı. Peki, 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, ne zaman belli olacak?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 bedelli askerlik ücretine gelecek zam ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2024 yılı Temmuz ayında geçerli olacak yeni ücret, memur maaş zammı oranlarına göre hesaplanacak. Bu kapsamda 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanacak memur maaşı zammının ardından Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi yayınlanacak ve 2024 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti kesinlik kazanacak.

3 Temmuz tarihinde haziran enflasyonunun beklentiler doğrultusunda artması durumunda yeni bedelli askerlik ücretinin de 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 bedelli askerlik ücretine gelecek zam ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısı ile belirleniyor. Bedelli askerlik ücreti 240.000 X memur aylık katsayı formülünden hesaplanır. Bu durumda 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile memur maaşlarına yapılacak zam belli olması halinde 2024 bedelli askerlik ücreti de belli olacak.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 bedelli askerlik ücretine gelecek zam ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

MSB'DEN BEDELLİ ASKERLİK TUTARI HATIRLATMASI

MSB ise bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Manisa'da korkutan deprem! Bugün hava nasıl olacak, havalar serinliyor mu? Sağlık Bakanlığı iller arası tayin 2024 başvurusu başladı mı, ne zaman? Bugün hava nasıl olacak? Yağış var mı?