Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2024? MSB'den son dakika bedelli askerlik ücreti açıklaması!

Bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammının ortaya çıkması sonrasında sorgulanmaya başlandı. Bedelli askerlik ücreti, memur maaşı katsayısına göre hesaplanıyor. MSB, son dakika açıklama ile bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu cevapladı. İşte 2024 bedelli askerlik ücreti...

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2024? MSB'den son dakika bedelli askerlik ücreti açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı, dün gündeme gelen "bedelli askerlik ücreti 2024" için açıklama yaptı. TÜİK tarafından açıklanan aralık enflasyon verileri ile memur maaşlarına yapılacak zam belli oldu. Bu haber sonrasında bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu sorgulaması yoğunlaştı. İşte MSB tarafından yapılan bedelli askerlik ücreti açıklaması...

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2024? MSB'den son dakika bedelli askerlik ücreti açıklaması! - Resim : 1

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Geçen yılın başında bedelli askerlik ücreti 104 bin 84 liraya çıkmıştı. Temmuz döneminde ise 122 bin 351 liraya yükseltildi. Memur maaşlarına yapılacağı söylenen zam sonrasında bedelli askerlik ücreti 2024'te 182 bin 608 lira 92 kuruş olduğu söylendi.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2024? MSB'den son dakika bedelli askerlik ücreti açıklaması! - Resim : 2

MSB'DEN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı “2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme, Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’nin yayımlanmasına müteakip duyurulacaktır.” açıklamasını yaptı.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2024? MSB'den son dakika bedelli askerlik ücreti açıklaması! - Resim : 3

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısı ile belirleniyor. Bedelli askerlik ücreti 240.000 X memur aylık katsayı formülünden hesaplanır.

Zonguldak'ta köye inen ayı arı kovanlarına saldırdı Sarıkamış'ta kardan şehit heykelleri YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır? Sahipsiz köpekler hemşireye saldırdı, canını zor kurtardı!