Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu haziran enflasyon açıklaması sonrasında merak ediliyor. Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısına göre belirleniyor. Altı aylık enflasyon farkı ile zam gelecek memur maaşları ile birlikte bedelli askerlik ücreti de değişecek. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu, açıklandı mı?

Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı?

Memur katsayısına göre bedelli askerlik ücreti ocak ayında 182 bin 609 lira 04 kuruş idi. Haziran enflasyon rakamları ile birlikte memur maaşlarına gelecek zam oranı açıklandı. Bu durumda güncellenecek memur katsayısı ile bedelli askerlik ücreti de değişecek. Peki, MSB yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar açıkladı mı? İşte detaylar...

Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? - Resim : 1

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIYOR?

Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısı ile belirleniyor. Bedelli askerlik ücreti 240.000 X memur aylık katsayı formülünden hesaplanır. 

Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? - Resim : 2

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ocak 2024 döneminde 182.609 lira seviyesine yükselen bedelli askerlik tutarı, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlenmişti.

Bu kapsamda memurlara yapılan yüzde 19,31 zam ile bedelli askerlik fiyatının da aynı oranda artması bekleniyor.

Buna göre yüzde 19,31’lik memur zammı sonrasında yeni bedelli askerlik ücretinin de 182.609 TL’den 217.870 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Fakat MSB'den konuya dair resmi açıklama henüz yapılmadı.

Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2024 yeni bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? - Resim : 3

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIYOR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Mal müdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabiliyor.

 

Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde son dakika? Köpeğin saldırdığı kadın yaralandı Başıboş köpekten kaçarken düştü TRT 1 şifre nasıl kaldırılır, şifresiz nasıl izlenir?