Bayram hangi gün başlıyor 📌? 2024 Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman 🗓️?

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayram tatili için vatandaşlar, bugün yapılacak kabine toplantısını merakla bekliyor. Toplantıda Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu cevabını bulabilir. Peki, bayram hangi gün başlıyor, Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman? İşte bayram tatili takvimi...

Bayram hangi gün başlıyor 📌? 2024 Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman 🗓️?

Yılın ikinci dini bayramı Kurban Bayramı, hicri takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününde. Zilhicce ayı başlangıcı da 7 Haziran. 4,5 gün resmi tatil olan bayram tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmadığı ise bugünkü kabine toplantısı sonrasında belli olacak. Peki, 2024 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, hangi günlere denk geliyor? İşte Diyanet Kurban Bayramı takvimi...

Bayram hangi gün başlıyor 📌? 2024 Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman 🗓️? - Resim : 1

KURBAN BAYRAMI AREFESİ NE ZAMAN 2024 🗓️?

Kurban Bayramı, hicri takvimde Zilhicce ayının 10. günü başlıyor ve dört gün sürüyor. 2024'te Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor. Kurban Bayramı birinci günü 16 Haziran Pazar. Kurban Bayramı 4. günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

Bayram hangi gün başlıyor 📌? 2024 Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman 🗓️? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Bayramdan sonra gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri hafta sonu ile birleştirilirse Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkabilir.

Bayram hangi gün başlıyor 📌? 2024 Kurban Bayramı arifesi ve 1. gün ne zaman 🗓️? - Resim : 3

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Arife günü 15 Haziran Cumartesi
1. günü 16 Haziran Pazar
2. günü 17 Haziran Pazartesi
3. günü 18 Haziran Salı
4. günü 19 Haziran Çarşamba

Rüyada Okyanus Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Tuvalet Aramak Nedir? Neye İşaret Eder? Rüyada Araba Anahtarı Görmek Ne Demek? Rüyada Çiçek Sulamak Görmek Ne Anlama Gelir?