Bayburt'ta Geleneksel Gelin Getirme Töreni

Bayburt'ta gelin, damadın evine at sırtında getirildi. Gelenekler yaşatılıyor ve kutlanıyor.

Bayburt'ta Geleneksel Gelin Getirme Töreni

Bayburt'ta, Oğuzhan Çoban ve Sedanur Demir çiftinin düğününde, gelini damadın evine at üzerinde getirme geleneği örnek bir şekilde uygulandı. Kayınpederi Ali Sırrı Çoban'ın isteği doğrultusunda, gelin Sedanur Demir, atla evinden alındı ve damadın evine götürüldü.

Gelin, Atlı Gelenekle Düğün Törenine Katıldı

Damat ailesi, gelini atla almak için süslü bir atla Zahit Mahallesi'nde, Sedanur Demir'in babaevine hareket etti. Gelin, ata binerek mahallede davul zurna eşliğinde gezdirildi. Bu gelenekte, su testisi kırarak eve girmesi de bir ritüel olarak yer aldı.

Ali Sırrı Çoban: "Kültürümüze Sahip Çıkmalıyız"

Aşık Süphani mahlasıyla tanınan ve 35 yıldır aşıklık geleneğini yaşatan Ali Sırrı Çoban, gelinini atla alma hayalini gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Çoban, "Bu gibi geleneklerin kaybolmaması için böyle bir organizasyon düzenledik. Oğullarımı evlendirdiğim zaman gelinlerimi atla eve getirmek istiyordum. Bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk. Gelinlerimi atla eve getirdim, ne mutlu bana!" dedi.

Bayburt'ta kayınpederinin isteğini geri çevirmeyen gelin, damadın evine at üzerinde getirildi.

Bayburt'ta kayınpederinin isteğini geri çevirmeyen gelin, damadın evine at üzerinde getirildi.

Yalovalı Dağcı, Ayvaini Mağarası'nın Derinliklerini Belgeselleştirdi BİM 6 Eylül 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu ile Kaçırılmayacak Ürünler Satışta! Bisiklet, TV, Süpürge Kilis'te Kırmızı Biber Hasadı ve Kurutma Sezonu SSK ve Bağkur Emeklisine Yüzde 13.44 Zam Müjdesi! Zamlı Maaş ile En Düşük Emekli Maaşı Hesaplandı