Batan gemi Titanik'in en zengin yolcularının yediği akşam yemeği menüsü 100 bin dolara satıldı

Buz dağına çarparak batması sonucu 1514 kişinin öldüğü Titanik'in birinci sınıf akşam yemeği menüsünün kağıdı, açık arttırmada 100 bin dolara alıcı buldu. Lüks menüde neler var? İşte detaylar...

Batan gemi Titanik'in en zengin yolcularının yediği akşam yemeği menüsü 100 bin dolara satıldı
  • 14 Nisan 1912 yılında batan RMS Titanik gemisinde en zengin yolcuların akşam yemeği menüsü, 2023 yılında açık arttırmada satıldı.
  • 102 bin dolara satılan menü, batmadan 3 gün önceki lüks yemek hakkında bilgiler gösteriyor. Menüde o gün istiridye, ördek, sığır eti ve Fransız dondurması gibi bir çok leziz ve oldukça lüks yemeğin bulunduğu görülüyor.

Batan gemi Titanik'in en zengin yolcularının yediği akşam yemeği menüsü 100 bin dolara satıldı - Resim : 1

  • Su hasarı olan ve muhtemelen Atlantik Okyanusu'nda bulunan menü birinci sınıf yolculara sunulan yiyecekleri listeliyor.
  • Uzmanlar, menünün batan gemiden kaçarken birileri tarafından hatıra olarak alındığından şüpheleniyor.

Batan gemi Titanik'in en zengin yolcularının yediği akşam yemeği menüsü 100 bin dolara satıldı - Resim : 2

  • Menüyü açık arttırmada satan Andrew Aldridge, The New York Times'a verdiği demeçte, "Orijinal Titanik menüleri keşfedilmemiştir. Çoğunun nerede olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla böyle bir kalibrede tamamen yeni keşif yapmak çok ama çok heyecanlı" açıklamasında bulundu.

Batan gemi Titanik'in en zengin yolcularının yediği akşam yemeği menüsü 100 bin dolara satıldı - Resim : 3

  • Müzayede evi müdürü Aldridge, 11 Nisan tarihli Titanik menüsü hakkında şunları söyledi: "Dünya çapında birçok müzeyle ve Titanik koleksiyonerlerimizle konuştum. Hiçbir yerde başka bir tane bulamıyorum. Eşsiz bir parça" dedi.

 

Yağışların ardından İstanbul'daki barajlarda sevindiren gelişme Muğla'da 12 düzensiz göçmen yakalandı TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin basın toplantısı gerçekleşti Aydın'da kontrole gelen polise saldırı