Balıkçı arkadaşlar ağ makarasına yuva yapan kumru yüzünden denize çıkmıyorlar

Çanakalle'de bir kumru makaraya yuva yapıp, yumurtladı. Balıkçı arkadaşlar, kuluçkaya yatan kumruyu görünce denize çıkmama kararı aldı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde balıkçılık yapan Gürkan Kul, arkadaşı Yusuf Özen ile balığa açılmak için teknesinin yanına gitti. Tam denize açılacakları sırada kayığın ön kısmındaki makaranın üstüne bir kumrunun yuva yaptığını gördü. Yuvada kumrunun yumurtalarını gören Kul ve Özen, kuşlar yumurtadan çıkıncaya kadar denize açılmama kararı aldı.

Balıkçı arkadaşlar ağ makarasına yuva yapan kumru yüzünden denize çıkmıyorlar - Resim : 1

"20 GÜN ASKER ETTİN BİZİ"

Kumru ile karşılaştığı anı cep telefonuyla görüntüleyen Özen'in, "Gel sen buraya makaranın üstüne yuvayı yap. Ne yapacağız şimdi? 20 gün asker ettin bizi, 20 gün seni bekleyeceğiz denize çıkmak için. Yaktın bizi." şeklindeki sözleri de kameraya yansıdı.

Balıkçı arkadaşlar ağ makarasına yuva yapan kumru yüzünden denize çıkmıyorlar - Resim : 2

Yusuf Özen, AA muhabirine, yaklaşık 10 gündür kumrunun yavrularının yumurtadan çıkmasını beklediklerini, av yasağının bitmesine rağmen denize açılmadıklarını söyledi.

Balıkçı arkadaşlar ağ makarasına yuva yapan kumru yüzünden denize çıkmıyorlar - Resim : 3

"YAVRUNUN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Yeni balık sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlamalarına karşı sürpriz bir durumla karşılaştıklarını aktaran Özen, "Kumruyu bekliyoruz. Makaraya yumurtladı, biz de yavrunun çıkmasını bekliyoruz, yuvasını ellemedik. Denize gitmiyoruz. Yavruları çıkardığı zaman kısmetse denize açılacağız." diye konuştu.

Haberlerde görünce eleştirdiği başına geldi! Araba almak isterken 400 bin TL uçtu gitti Göktaşı dedi, 5 milyondan satışa çıkarttı! "Sonunda rahat ettin mi annem" Aracını satmak için gitti: Yediği yemek kabusu oldu