Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Ne yıktırabiliyorlar ne de yaptırabiliyorlar...

İstanbul Bağcılar'daki bina ile ilgili şaşkına çeviren bir gerçek gün yüzüne çıktı. Yaptıkları apartman yeşil alan kapsamına eklenince güçlendirme veya kentsel dönüşüme girme ihtimali de yok oldu. Alınan karot örnekleri de kötü gerçeği ortaya çıkarınca binadakiler de yapacaklarını şaşırdı.

Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Ne yıktırabiliyorlar ne de yaptırabiliyorlar...

Varlarını yoklarını ortaya koyup yaptıkları bina yeşil alan kapsamına alınan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Yapıyı kentsel dönüşüme sokmaları veya güçlendirme ihtimalleri ortadan kalktı. Gidecek başka bir yerleri de olmayınca ailecek çaresizce depremi beklemeye başladılar.

Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Ne yıktırabiliyorlar ne de yaptırabiliyorlar... - Resim : 1

BİNALARININ OLDUĞU ARAZİ YEŞİL ALANA DAHİL OLDU
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yaşayan Uysal ailesi varlarını yoklarını yatırarak yaklaşık 10 yıl önce 3 katlı bir bina yaptırmışlardı. Binalarını kentsel dönüşüm kapsamında yeniletmek isteyen Uysal ailesi belediyeye başvuruda bulundu. Aldıkları cevap karşısında büyük şaşkınlık yaşayan aile binalarının bulunduğu arazinin yeşil alana dahil edildiğini öğrendi.

KAROT TESTİNDE RİSKLİ ÇIKTI
6 ay önce yaptırdıkları karot testi ise binanın riskli olduğunu ispatladı. Aile tek bir istekleri olduklarını belirterek kendilerine yeni bir yer verilmesini ya da yeniden binalarının olduğu yerin imara açılması çağrısında bulundu.

Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Ne yıktırabiliyorlar ne de yaptırabiliyorlar... - Resim : 2

‘YIKTIRAMIYORUZ DA YAPTIRAMIYORUZ DA GÜÇLENDİREMİYORUZ DA…’
Yaşadığı çaresizliği ‘yıktıramıyoruz da yaptıramıyoruz da güçlendiremiyoruz da…’ diyerek özetleyen bina sakini sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Göz tansiyonu hastası oldum ağlaya ağlaya. Biz burada öleceğiz onlar da gelsin ölümüzü buradan kaldırsınlar. Bütün emeğim burası, 63 yıldır ben buraya emek vermişim. Kucağımda taş taşıyarak kum taşıyarak yaptım ben bu evi. Burayı bir sefer ev olarak çizmişler, bir sefer yeşil alan olarak, bir sefer park olarak çizmişler. 3 kere plan değişmiş. Bize hiçbir uyarı bilgi verilmedi. Plan değişikliği yapmışlar ben deliler gibi para verdim tapu aldım buraya. Biz binamızı yeniletmek istiyoruz ama imara kapalı olduğu için hiçbir çaremiz yok elimiz kolumuz bağlı.”

Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Ne yıktırabiliyorlar ne de yaptırabiliyorlar... - Resim : 3

‘ENKAZIN İÇİNDE OTURUYORUZ!’
Binada yaşadıkları çaresizliği anlatan Uysal ailesinden bir diğer kişi ise şu ifadeleri kullandı:

"Kentsel dönüşüme girmeyenler kendi istekleri ile girmiyor ama biz istediğimiz halde kentsel dönüşüm yapamıyoruz. 22 yıl olmuş imara kapatılalı. Depreme dayanıklı değildir diye bize gelip buraya bildirdiler. Enkazın içinde oturuyoruz. Burayı yıkıp yaptıramayız. Aşağıdaki binalar kentsel dönüşüme girerse biz size oradan yer veririz diyorlar. Belediye bize yer gösterirse belediyeye bırakıp gideceğiz yer göstermezse de artık enkazdan çıkartırlar bizi."

Bağcılar deprem
En son ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Zehir tacirlerine geçit yok! "Uzaylılar var ABD hükümeti saklıyor" Abdest nasıl alınır, farzları nelerdir?