BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı?

Babalar Günü için geri sayım sürüyor. Her yıl haziran ayının bir pazar gününde babaları onurlandırmak için "Babalar Günü" kutlanıyor. Babasını sevindirmek isteyenler, Babalar Günü için özel bir şeyler hazırlamaya çalışıyor. Bu yüzden Babalar Günü tarihini öğrenmeye çalışıyor. Peki, 2024 Babalar Günü ne zaman, ne kadar kaldı? Babalar Günü bu pazar mı?

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı?

Babalar Günü, ülkemizde haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. İlk pazarı geçirdiğimize göre geriye iki hafta kaldı demektir. Şimdi babalar için en iyi babalar günü hediyeleri araştırma zamanı geldi. Onu sevindirmenin, mutlu etmenin yanında şaşırtmak, gülümsetmek için planlar yapılıyor. Peki, 2024'te Babalar Günü hangi güne denk geliyor? İşte Babalar Günü tarihi ve hediye önerileri...

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, ülkemizde ise dünyada en çok yaygın olarak her sene haziran ayının üçüncü pazarı kutlanıyor. 2024'te Babalar Günü, 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı? - Resim : 1

BABALAR GÜNÜ NASIL, NE ZAMAN BAŞLADI?

Babalar Günü'nün kayıtlara geçen ilk kutlaması Batı Virginia'daki Monograf Madencilik Felaketinden sonra gerçekleşmiştir. Felaket, 1907 yılının Aralık ayında 361 erkeğin ölümüne ve yaklaşık 1.000 çocuğun babasız kalmasına neden oldu. Grace Golden Clayton, papazı Robert Thomas Webb'e tüm bu babaları onurlandıracak bir gün önerdi. 5 Temmuz 1908'de toplum, maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına bir araya geldi. Fairmont, Batı Virginia'daki Williams Memorial Methodist Episcopal Church South, şimdiki adıyla Central United Methodist Church'te toplandılar.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı? - Resim : 2

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelendi.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı? - Resim : 3

BABALAR GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Babalar Günü 2024 yılında 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor - ve birkaç hafta içinde babalar için en iyi Babalar Günü hediyelerini bulmak göründüğü kadar kolay değil. Alacağınız bir hediye kartı ya da çikolata hediye seti onu en iyi baba, üvey baba, büyükbaba, yeni baba ya da baba figürü gibi hissettirmez. Bunun yerine Babalar Günü hediyeleri bulmak için harcayın.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? Babalar Günü'ne ne kadar kaldı, haziran ayının kaçında? Babalar Günü bu pazar mı? - Resim : 4

Ne yazık ki, var olan tüm babalara uyacağı garanti edilen evrensel bir baba hediyesi yoktur. Bunun yerine, en iyi seçeneğiniz ona ilgi alanlarına göre uyarlanmış bir şey almaktır.

İster gururlu bir ev sahibi, ister kusursuz bir tarza sahip bir erkek, isterse de sıkı bir yemek tutkunu olsun, Babalar Günü hediye fikirlerinde yeni olan bu düzenlemede mükemmel Babalar Günü hediyesini bulmanız garanti. En güzel hediye? İçten bir el yazısı mesajı içeren klasik bir Mutlu Babalar Günü kartı bile olabilir belki de!

SGK 344 personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri nedir, başvuru nasıl yapılır? Sıcaklıklar sonrasında barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu? Hatay'da korkutan deprem Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bayram tatili kaç gün, 9 gün oldu mu?" açıkladı!