Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü haziranın kaçında?

Babalar Günü her yıl haziran ayında kutlanıyor. Babaları onurlandırmak için kutlanan Babalar Günü, Türkiye'de birçok ülkede olduğu gibi haziranın üçüncü pazarında kutlanacak. Peki, Babalar Günü ne zaman?

Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü haziranın kaçında?

Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür. Gün sadece babaları değil, hayatımızdaki baba figürlerini de tanır. Babalarına özel bir gün hazırlamak isteyenler, şimdiden hazırlıklara başladı ve Babalar Günü ne zaman öğrenmeye çalışıyor. Peki, 2024 Babalar Günü ne zaman, haziranın kaçında? 

Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü haziranın kaçında? - Resim : 1

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, ülkemizde ise dünyada en çok yaygın olarak her sene haziran ayının üçüncü pazarı kutlanıyor. 2024'te Babalar Günü, 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

BABALAR GÜNÜ NASIL, NE ZAMAN BAŞLADI?

Babalar Günü'nün kayıtlara geçen ilk kutlaması Batı Virginia'daki Monograf Madencilik Felaketinden sonra gerçekleşmiştir. Felaket, 1907 yılının Aralık ayında 361 erkeğin ölümüne ve yaklaşık 1.000 çocuğun babasız kalmasına neden oldu. Grace Golden Clayton, papazı Robert Thomas Webb'e tüm bu babaları onurlandıracak bir gün önerdi. 5 Temmuz 1908'de toplum, maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına bir araya geldi. Fairmont, Batı Virginia'daki Williams Memorial Methodist Episcopal Church South, şimdiki adıyla Central United Methodist Church'te toplandılar.

Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü haziranın kaçında? - Resim : 2

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelendi.

Rüyada Sallandığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İşkembe Görmek Ne Demek? Rüyada Kızını Dövmek Nedir? Neye İşaret Eder? Rüyada Kilise Görmek Ne Anlama Gelir?