Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı?

Azerbaycan'ın Karabağ'da elde ettiği zafer sonrası bölgede bulunan Ermeniler şehri terk etmeye başladı. Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin, sosyal medya hesabından Ermeni işgalciler için ağıt yaktı. Mesajında Azerbaycan askeri için işgalci diyen Nesin, "Yine bir işgalin seyircisiyiz ve ben sadece Ermenice ağıt yakabiliyorum." dedi.

Azerbaycan’ın bir parçası olan Karabağ, 30 yıllık Ermeni işgalinden kurtarıldı. 2020 yılında kurtarılan Karabağ’da 3 yıl boyunca Ermeni provokasyonları devam etti.  Son dönemlerde giderek artan provokatif hareketler Azerbaycan’da bardağı taşıran son damla oldu. 

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı? - Resim : 1

Azerbaycan, 2020'de yapılan ateşkes anlaşmasında ve Ermenistan'ın taahhüdünde yer aldığı üzere Azerbaycan toprağı olarak kabul edilen Karabağ'da, anayasal düzeni sağlamak ve yasa dışı silahlı grupları temizlemek için antiterör operasyonu başlattı.

Bir nevi kendi topraklarında operasyon gerçekleştirmek zorunda kalan Azerbaycan, zafere bir gün gibi kısa bir sürede ulaştı.

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı? - Resim : 2
Azerbaycan, Karabağ'dan Ermeni tahliyesi için kolaylık sağladı

Ermeniler, geri çekilmeyi kabul ederek ateşkese yeşil ışık yaktı.

Bu süreçte Ermenistan’ın geçmiş yıllarda göstermediği insani yardımları Azerbaycan en üst seviyeye çıkardı.

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı? - Resim : 3

Azerbaycan, Ermenilerin Karabağ’dan tahliyesi için her türlü yardımı sağlarken insani koridor oluşturdu.

Tüm bunların beraberinde Karabağ gerçek sahibine yeniden kavuşurken, sosyal medyadaki paylaşımlardan biri gündem oldu.

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı? - Resim : 4

Yazar Aziz Nesin'in Antalya'da yaşayan oğlu Ahmet Nesin'in eşi Hilal Nesin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki çekti. Hilal Nesin, X Platformu'ndan paylaştığı videolu mesajında şu ifadeleri kullandı:

Yine bir işgalin seyircisiyiz ve ben sadece Ermenice ağıt yakabiliyorum. Çok sayıda Ermeni Dağlık Karabağ'ı terk ediyor. Sadece biz değil dünyanın birçok ülkesi seyrediyor. Psikopat liderlerin iki dudağı arasında yok oluyor hayatlar.

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin Ermeni işgalciler için ağıt yaktı! Tepkiler peş peşe geldi: Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı? - Resim : 5

Hilal Nesin'in Ermeni işgalciler için kullandığı ifadelere çok sayıda X kullanıcısı tepki gösterdi.

Tepkilerden bazıları şöyle:

Boş verin ciğerleri açılır, takılsın kendi halinde. Daha önceki ataları da tiyatrocuydu, 100 yıl önce de aynı oyunu oynadılar, hem TÜRKLERİ katlettiler hem de bizi katlettiler, dediler.

Ses kapalıydı michael jackson sandım bir an. Hem de hiç bilmediğim bir klibi! Sesi açınca dumur

Vatansız Hilal Nesin! Terör örgütü PKK'nın propagandacısı! Firari işgalci seni! ASALA'nızı unutmadık! Bugün de terör örgütü PKK'nızı! Özetle anlayan anladı!

'Bir de bayıl istersen'...

Siz olay tam tersiyken empati kursaydınız belki de yaşayarak öğrenmeyecektiniz..

Hocalı'da derisi yüzülen Türk çocuğuna ağıt yaktın mı?

Gaziosmanpaşa ve Başakşehir sele teslim Yerel seçim için adres değişikliği nasıl, nereden yapılır? Sosyal medya 3 göğüslü kadını konuşuyor! Spor salonunda böyle görüntülendi Aracını park edemedi, arkadaki aracın üstüne çıktı! O anlar kamerada...