Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli?

Ataşehir deprem bölgesinde mi, fay hattı geçiyor mu merak ediliyor? İBB, Kandilli Rasathanesi ile ortak bir çalışma yürüttü ve 39 ilçe için deprem risk haritası ortaya çıkardı. Rapora göre Ataşehir'in de dahil olduğu 39 ilçede olası depremde semt semt ne kadar güvenli olduğu ve zemine dayanıklı olan yerler gösterildi. Peki, Ataşehir'de hangi semtler güvenli, hangi semtler riskli? İşte Ataşehir deprem risk tahmin raporu...

Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli?

Ataşehir, İstanbul Anadolu Yakası'nda 2008 yılında Kadıköy'den ayrılarak ilçe statüsü kazandı. İçerenköy, Küçükbakkalköy gibi büyük mahalleri içine alan Ataşehir, rezidansların, sitelerin ve AVM'lerin yapıldığı gözde bir ilçe. Finans Merkezi'nin de yapıldığı Ataşehir, deprem bölgesinde mi, altından fay hattı geçiyor mu, zemini nasıl merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi tarafından ortak hazırlanan 2019 Ataşehir deprem risk haritası, ilçeye dair merak edilen tüm bilgileri veriyor.

ATAŞEHİR

İlçenin 2022 itibarıyla nüfusu 423.127'tür ve 17 adet mahalleye sahiptir. İstanbul'un doğu yarısında, Kocaeli Yarımadası'nın batı kısmında yer alan ilçenin denize kıyısı yoktur.

1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nden sonra Bağdat Caddesi ve çevresinde yaşayan ve güvenli olmayan binalarda oturduklarını düşünen orta-üst gelir grubundaki insanların bir kısmı Kozyatağı-Ataşehir bölgesindeki yeni konut projelerini tercih etmeye başladılar.

ATAŞEHİR DEPREM RİSK RAPORU

“İstanbul İli Ataşehir İlçesi Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı”, Ataşehir ilçesine ait deprem tehlike analizlerini, kentsel üstyapı ve altyapı unsurlarının kayıp tahminlerini sunmak amacıyla hazırlandı.

ATAŞEHİR İLÇESİ BİNALARIN YAPIM YILINA GÖRE DAĞILIMI

Ataşehir deprem risk tahmini raporuna göre ilçede 1980 öncesi yapılmış bina sayısı 7 bin 735, 1980 - 2000 yılları arasında yapılmış bina sayısı 10 bin 297, 2000 sonrasında yapılmış bina sayısı ise 9 bin 551.

Bu binalar; 1-4 arası katlı olanları 18 bin 774, 5-8 kat arası 7 bin 543, 9-19 kat arası ise bin 266 olarak dağılıyor.

Ataşehir'de yapılan binaların yapım türlerine göre dağılımında 22 bin 414 adet ile betonarme yer alıyor. 4 bin 235 yığma, 603 adet tünel kalıp, 182 çelik, 127 prefabrik, 22 ahşap yapı yer alıyor.

Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli? - Resim : 1

ATAŞEHİR ZEMİNİ DEPREME DAYANIKLI MI?

İBB tarafından hazırlanan raporda Vs30 parametresi, zemin koşullarını belirlemek için kullanılıyor. Vs30 parametresi ele alınarak hesaplanmıştır. Vs30 parametresine göre 150- 500m/s arası koşullara sahip zeminler zayıf, 600 ve 1392m/s arası zeminler kaya ve güçlü olarak gösteriliyor.

Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli? - Resim : 2

Buna göre Ataşehir'de zemin olarak riskli semtler; Ferhatpaşa, Küçükbakkalköy, Yenisahra, Kayışdağı

Zemin olarak güvenli olan semtler ise; İçerenköy, Esatpaşa, Fetih, Aşıkveysel, Yenişehir

Raporun tamamını incelemek isterseniz buradan bakabilirsiniz

ATAŞEHİR DEPREM RİSK İNCELEMESİ RAPORU

OLASI DEPREMDE SEMTLERE GÖRE CAN KAYBI SAYISI

 Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli? - Resim : 3

OLASI DEPREMDE SEMTLERE GÖRE HASARLI BİNA SAYISI

 Ataşehir'de hangi semtler daha riskli, hangileri daha güvenli? - Resim : 4

deprem
Cuma namazı saat kaçta? 24 Şubat Cuma AFAD - Kandilli Rasathanesi son depremler İkinci depreme anaokulunda yakalandılar En güncel, en yeni, en güzel resimli Cuma mesajları