Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2024? Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur?

Aşure Günü, Muharrem ayının onuncu günü idrak ediliyor. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı da 7 Temmuz Pazar günü başladı. Önemli olayların meydana geldiği Aşure Günü orucu da özellikle Peygamberimizin tutulmasını tavsiye ettiği bir oruçtur. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter? 2024 Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur?

Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2024? Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur?

Aşure Günü, bereket, birlik ve dayanışma günü olarak her yıl Muharrem ayının onuncu günü kutlanıyor. Bu gün yapılan aşurelerin dağıtılması bir gelenek haline gelmiştir. Aşure Günü için hazırlık yapanlar, 2024 Aşure Günü ne zaman başlar ve biter merak ediyor. Peki, Aşure günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur?

Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2024? Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur? - Resim : 1

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Aşure Günü, hicrî takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. Muharrem ayı da 7 Temmuz Pazar günü başlamıştı. Böylece Aşure Günü, 2024'te 16 Temmuz Salı günü başlayacak, 5 Ağustos'ta sona erecek.

Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2024? Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulur? - Resim : 2

AŞURE GÜNÜ ORUCU NE ZAMAN, KAÇ GÜN TUTULUR?

Muharrem’in onuncu günü Aşure günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir. Zira Resûlullah (s.a.s.), Aşure gününde oruç tutmuş ve bunu Müslümanlara tavsiye etmiştir.

Resûlullah (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.”

Bu orucu Yahudîlerinde tutuyor olmasından dolayı hadîs-i şerîfte:

“Aşûre orucunu tutun; ancak bir gün ön­ce veya bir gün sonra da tutmak sûretiyle yahudîlere mu­hâlefet edin!” buyruldu.

Bu durumda 2024'te Aşure Günü orucu ya 15-16 Temmuz günleri ya da 16-17 Temmuz günleri tutulması gerekir.

15 Temmuz'da eczaneler, kargolar, bankalar, noterler açık mı? MasterChef 2024'te ana kadroya giren ilk yarışmacı kim oldu? Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 13-14 Temmuz 2024 il il hava durumu tahmini Ortalığı karıştıran hayali üniversite iddiası! Rektörü lise mezunu