Aşure günü ne zaman? 2023 Aşure günü orucu hangi günler tutulmalı?

Aşure günü, Muharrem ayının onuncu günü kutlanacak. İslam aleminde özel bir yeri olan Aşure günü tarihi merak ediliyor. Peygamberimizin hadisleriyle önemini anlattığı Aşure günü ne zaman, aşure günü orucu hangi günler tutulmalı araştırılıyor. İşte Aşure gününe dair bilgiler...

Aşure günü ne zaman? 2023 Aşure günü orucu hangi günler tutulmalı?

Aşure Günü, İslam aleminde peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı ve aşure tatlısının yapıldığı bir gün. Paylaşma, bolluk, bereket olarak görülen Aşure Günü orucu da Peygamberimiz tarafından özellikle tavsiye edilmiştir. Peki, 2023 aşure günü ne zaman? Aşure günü orucu hangi günler tutulmalı?

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Aşure, Arapça'da on anlamına gelen aşara kelimesinden türemiş. Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı Muharremin onuncu gününe denk geliyor. 2023'te Aşure Günü 28 Temmuz Cuma günü idrak edilecek.

Aşure günü ne zaman? 2023 Aşure günü orucu hangi günler tutulmalı? - Resim : 1

AŞURE GÜNÜ ORUCU HANGİ GÜNLER TUTULMALI?

Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulması sorularına cevabı Peygamber Efendimiz hadis-i şerifleri ile cevap vermiş. Bir hadislerinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

“Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.”

Aşure günü ne zaman? 2023 Aşure günü orucu hangi günler tutulmalı? - Resim : 2

Bu hadisleri ile Muharrem ayı ve aşure günü orucu önemine dikkat çeken Peygamberimiz "“Aşure orucunu tutun; ancak bir gün ön­ce veya bir gün sonra da tutmak suretiyle yahudilere mu­halefet edin!” buyurmuştur.

Bu hadis-i şerifin ışığında 2023'te Aşure Günü orucu 27 Temmuz Perşembe ve 28 Temmuz Cuma günü veya 28 Temmuz Cuma ile 29 Temmuz Cumartesi günü tutulması gerekiyor.

 

Moğolistan'a Starbucks! Konsept çok konuşuldu İki ilde denize girmek yasak! Ağabeyi yumurta kolisine düştü, kardeşi de bunu oyun sanınca... Kadınları ezdi geçti