Aşure ayı ne zaman? Hicri yılbaşı hangi gün? 2024 Muharrem ayı başlangıcı

Aşure ayı ya da Muharrem ayı, hicri takvimin ilk ayıdır. İslam tarihinde çok önemli olayların meydana geldiği "Aşure Günü" de bu ayın onuncu günü idrak edilecek. Peki, 2024 Muharrem ayı başlangıcı hangi güne denk geliyor? Hicri yılbaşı ne zaman kutlanacak? İşte Diyanet Aşure ayı takvimi...

Aşure ayı ne zaman? Hicri yılbaşı hangi gün? 2024 Muharrem ayı başlangıcı

İslam aleminde çok önemli bir yere sahip olan Aşure Ayı tarihi merak ediliyor. Hicri takvime göre hesaplanan ve Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü tarihi Diyanet tarafından açıklandı. Temmuz ayında idrak edilecek olan Hicri yılbaşı ve Aşure Günü tarihleri şu şekilde;

HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN?

Hicri yılbaşı yani 1 Muharrem, 2024'te 7 Temmuz Pazar gününe denk geliyor. 

Aşure ayı ne zaman? Hicri yılbaşı hangi gün? 2024 Muharrem ayı başlangıcı - Resim : 1

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN? 

Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü, 2024'te 16 Temmuz Salı günü idrak edilecek. 

Aşure ayı ne zaman? Hicri yılbaşı hangi gün? 2024 Muharrem ayı başlangıcı - Resim : 2

AŞURE GÜNÜ ÖNEMİ VE FAZİLETİ

“Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir. Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Peygamber Efendimiz, “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur." hadisiyle Muharrem ayının ve Aşure Gününün önemine değinmiştir. Ramazan ayı orucu farz olmadan önce Muharrem ayının 10’unda (Aşure günü) oruç tutmak vacipti.

Kum zambağını koparan yandı Kurban pazarının en büyüğü için kıran kırana pazarlık Aydın'da 1 ton domuz eti ele geçirildi Bakan'dan açıklama: Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?